zoran-vorkapic-2

Nekadašnji predsednik Opštine Plandište Zoran Vorkapić priključio se SNS!

Grupa građana „Mi možemo“ predvođena liderom Zoranom Vorkapićem, koja u Skupštini Opštini Plandište ima 5 odbornika najverovatnije prelazi u Srpsku naprednu stranku.

Vorkapićeva grupa građana je na majskim lokalnim izborima osvojila 7 od ukupno 23 mandata. Prvo su u junu grupu građana „Mi možemo“ napustila dva odbornika i priključila se partiji Aleksandra Vučića a sada to čine i preostali odbornici kao i sam Vorkapić. Grupa građana „Mi možemo“ praktično prestaje da postoji.

Upućeni tvrde da je ovakav potez Vorkapića bio očekivan. Iako je u početku kritikovao odlazak dva svoja odbornika, nedavno je inicirao razgovore sa predstavnicima SNS. U pitanju je čovek koji je dugo godina bio jedan od glavnih aktera na lokalnoj političkoj sceni, od 2004 do 2012. godine obavljao je i funkciju prvog čoveka  Plandišta, i ima iskustvo da prepozna u kom pravcu se kreće budućnost Opštine.

Izvor portala, blizak Vorkapiću tvrdi da je odluku doneo svestan činjenice da politika koju sprovodi SNS ima veliku podršku građana i da je u pitanju dobro ustrojena stranka, dok grupe građana imaju sve manji politički uticaj i snagu da ostvare zacrtane ciljeve.

Izvor Južni banat

x

Takođe pogledajte ...

fudbal-slike-3-660x330

Fk Sloga pobedila

21.04.2018 22.kolo Vojvodjanska liga – ISTOK Stadion : FK SLOGA, Plandište Gledalaca ...

Facebook