GG “Mi možemo” i Zoran Vorkapić od danas članovi SNS: Priključujemo se timu koji radi u interesu građana

Grupa građana „Mi možemo“ predvođena liderom Zoranom Vorkapićem, danas je kolektivno pristupila Srpskoj naprednoj stranci.

 Doneli smo odluku da se priključimo timu koji ima želju da uradi mnogo pozitivnih stvari za Plandište i tom cilju su predani, istakao je Vorkapić na konferenciji za štampu u prstorijama OO SNS Plandište i nastavio:

– Smatramo da sa našim iskustvom možemo da damo doprinos tom pozitivnom procesom i da svi zajedno radimo u interesu građana Plandišta. Takođe, cenimo politiku koju sprovodi premijer Vučić, pre svega njegov rad na dovođenje investicija u Srbiju i borbu za svako novo radno mesto. Svaka opština teži napretku pa tako i Plandište.

Prema njegovim rečima grupe građana više nemaju političku težinu i uticaj u Srbiji, kao i da je njihova snaga zanemarljiva u odnosu na SNS koja je najjača i najorganizovanija stranka sa precizno definisanim ciljevima.

Vorkapić, takođe navodi da je odluka o pristupanju partiji Aleksandra Vučića doneta jednoglasno. Grupa građana, kako je naglasio, “dugo godina je postojala u političkom životu Plandišta, ali kako su se okolnosti promenile, želja im je  da  pomognu mladim ljudima koji su pokazali da su posvećeni stvaranju dobrih stvari za Plandište i njegove stanovnike”.

Kada sam prvi put postao predsednik Opštine Plandište imao sam 37 godina, bio sam mlad, nedostajalo mi je iskustvo, ali imao sam želju da radim, a sadašnji predsednik Opštine Jovan Repac je mnogo mlađi nego što sam ja tada bio, on je najmlađi predsednik Opštine u Srbiji. Da li je to mana? Ne. Bitno je imati viziju i cilj, uveren je  Vorkapić.

Podsetimo, Vorkapićeva Grupa građana “Mi možemo”, na majskim lokalnim izborima je osvojila 7 od ukupno 23 mandata. Prvo su u junu grupu građana napustila dva odbornika i priključila se SNS, a danas su to  učinili i preostali odbornici kao i sam Vorkapić koji je dugo godina bio jedan od glavnih aktera na lokalnoj političkoj sceni. Od 2004. do 2012. godine obavljao je i funkciju prvog čoveka  Plandišta.

Skupštinsku većinu koju predvodi SNS od danas čini 21 odbornik od ukupno 23 odbornička mesta u SO Plandište.

Izvor Južni Banat

 

x

Takođe pogledajte ...

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ODLUKE O BORAVIŠNOJ TAKSI

Javna rasprava o Nacrtu Odluke održaće se od 23.11.2020. godine do  08.12.2020. ...

Facebook