turnir01

ODRŽAN DEVETI TRADICIONALNI TURNIR „ZABORAVLJENIH ASOVA“ U FUTSALU: Sjajno druženje u Plandištu na međunarodnom nivou, pehar za bratsku opštinu iz Rumunije

Fudbalski savez opštine Plandište već devet godina zaredom, uspešno organizuje tradicionalni turnir u futsalu (malom fudbalu) za seniore pod nazivom “Turnir zaboravljenih asova“.

Ovaj trunir se organizuje, kako organizatori kažu, u čast na fudbalske asove koji više nisu aktivni, a svojom igrom i umećem doprineli razvoju fudbala i sporta u opštini Plandište. Na ovogodišnjem Turniru je učestvovalo šest ekipa. Pored domaćina, tu je bila i ekipa iz Kupinika i komšijska ekipa Železničar iz Vršca koja, skoro od samog osnovanja turnira pokušava da dođe do pehara, kao i tri ekipe iz inostranstva, dve iz susedne Rumunje, ekipeBanlok i Anina, kao i ekipa bratske opštine Rosoman iz Makedonije.

Finale su igrale ekipa domaćina i ekipa Rosoman, a pobedu i veliki pehar ponela je bratske ekipa iz Makedonije.

-Neizmerno se radujemo peharu, jer u Plandište na ovaj turnir dolazimo već pet godina i uvek smo priželjkivali da se u Rosoman vratimo sa peharom. Ove godine nas se želja i ostvarila – rekao je Risto Jošev, inače savetnik gradonačelnika Rosomana i golman ekipe koji je zadužen i za odžavanje veza u oblasti sporta sa opštinom Plandište.

Što se tiče fudbalskih ekipa iz Rumunije, to su predstavnici opština sa kojima opština Plandište ili realizujuje ili je realizovala projekte prekogranične saradnje. Ekipa Banloka je prvi put učestvovala na turniru i već razmišljaju kako da se revanširaju domaćinima za prijem i druženje. Ekipa iz Anine, u čijem satavu je i njihov predsednik Đordje Roman, na fudbalske susrete senioara dolazi treću godinu. Kažu, ovoga puta su došli po sportsko iskustvo, pehar ostavljaju za dogodine.

Na ovogodišnjem turniru uručeno je priznanje najboljem igraču  Branku Latkoviću-Mošulju iz Kupinika i najboljem golmanu, Zoranu Petroviću-Srbinu iz ekipe domaćina.

Svim učesnicima, domaćini, Fudbalski savez opštine Plandište je ove godine umesto zahvalnca za učešće, uručio plakete, kako je predsednik Fudbalskog saveza, Milorad Stojilkovski rekao, kao simbol druženja i trajnog prijateljstva.

Turnir su pratili i funkcioneri opštine Plandište, Jovan Repac, predsednik, Endre Sabo, predsednik SO Plandište i Goran Donevski, zamenik predsednika.

Izvor Južni Banat

x

Takođe pogledajte ...

c119827c4b997d3713e1222e73d94218_L

Raspisani javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse, u cilju ...

Facebook