Najveća promena na Google-u ikada: Pretraživač više neće biti samo bela stranica, već nešto mnogo bolje

Kompanija je u sredu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima pomoću tehnologije Google Now i naprednih algoritama za mašinsko učenje

Kompanija Google najavila je da će njihov internet pretraživač, inače najpoznatiji na svetu, uskoro doživeti drastične promene i redizajn – prvi od 1996. godine.

Promena će biti radikalna i na stranici će uskoro moći da se pronađu vesti i druge korisne informacije, piše The Guardian.

Googleove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine, pa je sasvim razumljiv korak prema ujednačavanju desktop i mobilnog ekrana.

Kompanija je u sredu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima pomoću tehnologije Google Now i naprednih algoritama za mašinsko učenje.

– Na stranici ćete moći da vidite sportske rezultate i video-snimke najboljih poteza, najnovije vesti, zanimljive snimke, najnovija muzička izdanja, priče koje biste mogli da pročitate i još mnogo toga. Početna stranica zavisiće od vaše interakcije s Googleom i trendova iz celog sveta, ali i vaše uže geografske regije – rekla je Šaši Takur, potpredsednica za inženjerstvo u Googleu.

Korisnici će takođe moći da prate teme i vesti iz filma, muzike, sporta i drugih tema direktno iz rezultata.

Google je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici prvi dobiti korisnici SAD, i to odmah, a ostatak sveta tokom sledećih nekoliko nedelja.

 

x

Takođe pogledajte ...

UNAPREĐENJE POLOŽAJA OSI U PLANDIŠTU

Centar za socijalni rad opštine Plandište danas je zvanično dobio u vlasništvo ...

Facebook