jkpo-24-640x300

Bili smo na pijaci u Plandištu: Ako ove godine spremate zimnicu, evo šta morate da znate (FOTO)

Oktobar je mesec kada domaćice spremaju zimnicu i kada se najviše osete mirisi paprika. Lepo vreme nas je podstaklo da obiđemo pijacu u Plandištu i raspitamo se kakva je situacija sa prodajom.”Ove nedelje nije bilo veće gužve, većinom su to manje kupovine. Prošle dve nedelje paprika i karfiol su bili veoma traženi. Karfiol je malo skuplji za razliku od prošle godine, ali je to zbog suše. Većina Plandištanaca odlaze i u Vršac na pijacu ili u veće supermarkete, jer je sve manje prodavaca u Plandištu i manja je ponuda, ali ima kupaca.”- otkrio nam je jedan od prodavaca.

Jedna od domaćica rekla nam je da je u potrazi za kornišonima. “Tražim sitne kornišone, jer moji unuci vole takve. Ove godine nisam uspela da nađem baš male, ali i dalje tragam.” A pitali smo i šta su sve pravile ove jeseni od zimnice. “Svega po malo. Pekmez od kajsija, šljiva i šipka, ajvar, lovačku salatu, krastavčiće, salatu sa šangarepom. Većinom pravim ono što deca najviše vole da jedu.”

”Sa malim zakašnjenjem na red je došao ajvar, pa kupujemo papriku. Patlidžan smo kupili. Tako da ćemo danas biti zapsoleni oko ajvara.” rekla nam je jedna od domaćica koja je birala papriku.

Cene povrća su ostale na nivou prošlogodišnjih. Kornišoni se kreću do 80 dinara, kupus 25 dinara, paprika u rasponu od 50 do 80 dinara, karfiol do 150 dinara.

Izvor Južni Banat

 

x

Takođe pogledajte ...

c119827c4b997d3713e1222e73d94218_L

Raspisani javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive i konkurse, u cilju ...

Facebook