Geografija kao otežavajuća okolnost za Plandište

Neke opštine imaju pogodniju poziciju, neke bolji raspored naselja, a Plandištu se „namestila” nezgodna geografija. Predsednik ove banatske opštine Jovan Repac često ističe pogodnosti Opova u odnosu na Plandište.

– Opovo je po popisu iz 2011. godine imalo hiljadu stanovnika manje od Plandišta, ali realna situacija na terenu je drugačija, jer se graniči s Beogradom i Pančevom, i ima četiri mesta (Sakule, Sefkerin, Opovo i Baranda), koja su linijski vezana i kroz njih prolazi magistralni put te ne plaćaju održavanje puteva, osim po samim selima. Mi, s druge strane, imamo mnogo lokalnih puteva, pri čemu nije jednostavno da izdvojimo novac i neki asfaltiramo, kaže Repac.

Putni pravac Banatski Sokolac – Miletićevo – Markovićevo – Plužine – Stari Lec, koji se nastavlja na Hajdučicu i ide prema magistralnom putu ka Zrenjaninu, važan je za opštinu. Taj put je u lošem stanju i za njegovu popravku potrebno je 480 miliona dinara.

– Najlošija deonica na teritoriji opštine Plandište je od Markovićeva do Starog Leca. Za to planiramo da konkurišemo kod Pokrajine i Republike, jer mi iz budžeta to ne možemo isfinansirati. Razdvojili smo projekat po fazama. Ako svake godine sredimo deo tog puta, biće dobro, ističe Jovan Repac.

Izvor Dnevnik

 

x

Takođe pogledajte ...

NOVI KONKURSI RAZVOJNOG FONDA VOJVODINE

Obaveštavamo Vas da su usvojeni novi konkursi Razvojnog fonda Vojvodine za 2019. ...

Facebook