ODRŽAN PRVI SEMINAR U OKVIRU PROJEKTA BANATSMART

Dana 5. oktobra 2018. godine u velikoj sali hotela Vojvodina u Zrenjaninu, održan je prvi seminar koji je organizovan u okviru projekta „Pametne urbane usluge putem uniformnih standarda kvaliteta javne infrastrukture za veću efikasnost – BanatSmart“.

Tema ovog seminara bila je posvećena uštedama energije koje se mogu ostvariti kroz adekvatno upravljanje potrošnjom u javnoj rasveti, kao i svim drugim ustanovama i organizacijama od opšteg (javnog) interesa, poput lokalne administracije, kulturnih, sportskih, obrazovnih institucija itd.

Glavne teme ovog seminara bile su:

  • Objekti javne namene – trenutna situacija i izazovi
  • Objekti javne namene- novi trendovi u arhitektonskom dizajnu u smislu energetske efikasnosti
  • Radionica

Od ukupno 43 prisutnih na ovom seminaru bili su predstavnici projektnih partnera, predstavnici lokalnih samouprava Srednjebanatskog i Južnobanatskog upravnog okruga, predstavnici obrazovnih institucija, javnih preduzeća, kao i predstavnici privatnog sektora.

Projekat realizuje Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, u partnerstvu sa Opštinom Plandiste, opštinom Rekaš iz rumunije i Aencijom za upravljanje energijom Temišvarskog okruga a uz finansijsku podršku Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija (Interreg – IPA CBC Romania Serbia Programme), sa osnovnim ciljem poboljšanja energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

 

x

Takođe pogledajte ...

JAVNI POZIV ZA REGRESIRANJE TROŠKOVA PREVOZA STUDENATA KOJI SVAKODNEVNO PUTUJU ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU

Na osnovu člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 59. Statuta opštine ...

Facebook