PLASTIČNOM AMBALAŽOM IZ BARICA SNABDEVAJU ČITAVU ZEMLJU

Polimer komerc doo iz Barica, kod Plandišta, proizvodi plastičnu ambalažu za prehrambenu industriju, kojom snabdeva najveće kompanije u zemlji i regionu, a 30% proizvodnje – odlazi u izvoz. Krajem prošle godine, od Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Pančevo, preduzeće je dobilo Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.

Milan Rosić je, nakon decenija rada u sličnim kompanijama, 2006. godine osnovao malo porodično preduzeće. Danas proizvode više od 50 različitih oblika PS, PET i PVC posudica i poklopaca, za konditorsku, mlekarsku i industriju sladoleda, a nestvarno deluje podatak da, recimo poklopce za “kafu za poneti”, ili neke vrste sladoleda, u našoj zemlji ne proizvodi niko sem njih.

“Ja sam trideset i dve godine u ovom poslu, i znao sam šta može da prođe a šta ne. Pokušavaju neki da nas kopiraju, ali i dalje neke stvari radimo samo mi. Ove godine treba da uradimo oko 100 miliona poklopaca”, navodi Rosić.

Od malog kućnog pogona preduzeće je stiglo do proizvodne hale od 2000m2. Danas ima 18 zaposlenih, koji rade u tri smene:

“Lepo je i zadovoljstvo raditi u ovoj firmi, koja je možda mala, ali po ljudstvu i svemu ostalom – velika. Slažemo se svi, Plate su redovne, prevoz organizovan, sve je ok, nema šta”, kaže jedan od radnika u proizvodnji, Dejan Beška.

Preduzeće poseduje sertifikat ISO 9001:2015, i HACCP za ambalažu, a u fazi je implementacije i OHSAS, a vodi se posebna briga o uslovima rada i kvalitetu mašina i opreme, kao i zaštiti životne sredine:

Stevan Rosić, zamenik direktora Doo Polimer Commerce, Plandište
“Radimo čak i za naše proizvode kalkulaciju emisije CO2 po gramu proizvoda, jer to može biti dodatna analiza koja njima koristi, i idemo dalje. Nadam se da će se naš ternutni trend rasta nastaviti i u narednim godinama”, kaže Milanov sin i zamenik, Stevan Rosić.

Preduzeće je za svoje poslovanje već dobilo brojna priznanja, a poslednje u nizu stiglo je krajem prošle godine, od PKS – RPK Pančevo, kada je Polimer commerc doo nagrađen za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.

“Dobili smo brojna priznanja i sertifikate, ali ovo priznanje od PKS mi je nekako najdraže. Zašto? Zato što je došlo od strukovne organizacije i ljudi koji su prepouznačli naš rad”, poručuje Milan Rosić.

Proizvodi iz hale u Baricama osim srpskog, snabdevaju i tržišta Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austriije, a određena količina već je otišla je i u Nemačku. Priprema se i saradnja sa kompanijama u Dubaiju, a pošto je započeta proizvodnja ambalaže za kozmetičku industriju, deo proizvoda naći će se i u Americi i Vijetnamu.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

JAVNI POZIV ZA REGRESIRANJE TROŠKOVA PREVOZA STUDENATA KOJI SVAKODNEVNO PUTUJU ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU

Na osnovu člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 59. Statuta opštine ...

Facebook