XI TRADICIONALNI TURNIR VETERANA I ZABORAVLJENIH ASOVA

U Plandištu je početkom kalendarske godine nastavljena tradicija održavanja turnira u malom fudbalu. Tradicionalni “XI Turnir veterana i zaboravljenih asova” je postao deo lanca turnira u organizaciji Fudbalskog saveza opštine Plandište.

Solidno popunjene tribine i prisustvo preko 60 bivših igrača, majstora igre na “petoparcu” nagoveštavali su lepu sportsku priredbu.

Na XI tradicionalnom turniru veterana, koji je bio pozivnog karaktera, učešće je uzelo 6 ekipa: Anina (Anina),
Savaršin (Savaršin), Rosoman (Rosoman), Železničar (Vršac), Naša Krajina (Kupinik) i Sportski savez Plandište.

Kvalitet igre je bio na zavidnom nivou prvenstveno iz razloga što su timovi vrlo ozbiljno shvatili ovo takmičenje. To je samo još jedan dokaz da je mali fudbal sport kojim se može baviti svako i u kome premoć donose brza, atraktivna i inteligentna igra.

Pobednik Turnira je ekipa Sportski savez Plandište, drugo mesto zauzela je Naša Krajina a trećeplasirani su gosti iz Rumunije – Savaršin.

Za najboljeg igrača proglašen je Vlatko Delov dok je najbolji golman Vladan Mladenović. Najuspešnijim ekipama i pojedincima pehare i priznanja u trajno vlasništvo uručili su u ime organizatora predsednik FSO Plandište Milorad Stoilkovski i predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

– Koristim ovu priliku da se pre svega zahvalim učesnicima, sudijama,sponzorima i posebno Opštini Plandište kao i svima koji su na bilo koji način omogućili i pomogli da po jedanaesti put realizujem svoju ideju. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti nastaviti dobru saradnju. Već šestu godinu zaredom učešćem ekipa iz Rumunije odnosno petim dolaskom ekipe iz Makedonije turnir je prerastao okvire našeg regiona, a već naredne bi mogao biti bogatiji i za jednu ekipu iz Turske – istakao je predsednik FSO Plandište.

Nakon zvaničnog dela usledilo je neizbežno “treće poluvreme”. Uz dobar zalogaj, piće i muziku stari asovi rado su se prisećali dana kada se fudbal uglavnom igrao iz zadovoljstva.

U periodu kada nema puno sportskih dešavanja ovaj turnir predstavlja pravo osveženje za sve poklonike sporta a naročito ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svetu.

x

Takođe pogledajte ...

Počeo sa radom zvanični sajt Sportskog saveza opštine Plandište

Iz Opštinske uprave Plandište obaveštavaju sugrađane da je počeo sa radom zvanični sajt ...

Facebook