Nova, 27. sednica Skupštine opštine Plandište zakazana je za četvrtak,  18.04.2019. godine. Za dnevni red predstojeće sednice predložene su 33 tačke. Odbornici će prvo razmatari Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Plandište za 2019. godinu (Prvi dopunski budžet). Nakon toga slede Predlog Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Plandište, Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji opštine Plandište, Predlog Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Plandište, Predlog Odluke o prestanku važenja Odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine, Predlog Odluke o prestanku važenja Odluke o određivanju visine zakupnine za korišćenje javnih površina i ostalog zemljišta u javnoj svojini za postavljanje privremenih objekata, Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Opštinskoj upravi opštine Plandište, Predlog Odluke o izmeni Odluke o opšti, pravilima kućnog reda u stambeim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Plandište kao i Predlog Oluke o pogrebnim delatnostima.

Nakon toga, odbornici će razmatrati i odlučivati o Izveštajima o radu i finansijskim izveštajima za 2018. godinu MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica.

Odbornici SO Planddište će odlučivati i razrešenjima i imenovanjima u više odbora. Prvo, o Predlogu Rešenja o razrešenju, a nakon toga i imenovanju člana Školskog odbora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Hjdučica, o Predlogu Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Upravnog odbora Kulturno-obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište, o Predlogu Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika Komisije za mesne zajednice, o Predlogu Rešenja člana Mandatno imunitetne komisije i o Predlogu Rešenja člana Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Poslednja tačka su  Odbornička pitanja.

Kompletan Saziv za 27. sednicu SO Plandište možete pogledati ovde.