VELIKA ČAST ZA OPŠTINU PLANDIŠTE, DOLAZI MINISTAR SPORTA

Ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić, sa svojim timom, posetiće Opštinu Plandište i kompletan sportski kolektiv u utorak 07 maja 2019 godine (sutra).

Poseta je najavljena od 11h

Svi koji žele mogu da dođu i pozdrave bivšeg velikog sportistu koji je sa vaterpolom reprezentacijom osvojio sve što se osvojiti može i bio jedan od najboljih svetskih vaterpolista.

 

Vanja Udovičić,  Ministar omladine i sporta

Rođen je 1982. godine u Beogradu. Završio je Fakultet organizacionih nauka, diplomirani je inženjer organizacionih nauka.

Kapiten je vaterpolo reprezentacije Srbije i jedan od najboljih vaterpolista sveta, koji je za reprezentaciju odigrao 284 utakmice i postigao 330 golova.

Sa reprezentacijom je postigao sledeće uspehe: 2002. godine bronzana medalja na Svetskom prvenstvu, 2003. godine zlatna na Evropskom i bronzana medalja na Svetskom prvenstvu, 2004. godine srebro na Olimpijskim igrama i srebro u Svetskoj ligi, 2005. godine zlatna medalja na Svetskom prvenstvu i zlato u Svetskoj ligi, 2006. godine zlato na Evropskom prvenstvu i zlato u Svetskoj ligi.

Takođe, 2007. godine osvojio je zlato u Svetskoj ligi, 2008. godine zlato u Svetskoj ligi, srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu i bronzu na Olimpijskim igrama, 2009. godine bronzu u Svetskoj ligi, zlato na Međunarodnim igrama i zlato na Svetskom prvenstvu.

Zlato u Svetskoj ligi osvojio je i 2010. godine, kao i zlato na Svetskom kupu i bronzu na Evropskom prvenstvu, 2011. godine bio je osvajač zlata u Svetskoj ligi i srebra na Svetskom prvenstvu, 2012. godine zlata na Evropskom prvenstvu i bronze na Olimpijskim igrama, a 2013. godine zlata u Svetskoj ligi.

Igrao je u klubovima Partizan, Jadran, Posilipo, Pro Reko, Mladost, Radnički.

 

x

Takođe pogledajte ...

JAVNU NABAVKU MALE VREDNOSTI USLUGA – STRUČNI NADZOR NAD RADOVIMA NA SANACIJI ČVORIŠTA NA VODOVODNOJ MREŽI U HAJDUČICI

Na osnovu Zakona o javnim nabavkama, Opština Plandište, poziva ponuđače da podnesu ...

Facebook