Kako je i bilo najavljeno, danas je Opštinu Plandište zvanično posetio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije. Ministar je u pratnji domaćina, predsednika opštine, Jovana Repca i ostalih funkcionera Opštine, zamenika, Gorana Donevskog, predsednika i zamenika SO Plandište, Endre Saboa i Vladana Mladenovića i sekretara Sportskog saveza opštine, Milana Puđe,  posetio OŠ “Dositej Obradović“ Plandište i detaljno razgledao Fiskulturnu salu ove škole.

Ispred škole i u samoj Fiskulturnoj sali, ministra Udovičića su dočekali svi učenici škole u Plandištu zajedno sa direktorom, Savom Divljakovim, učiteljima i nastavnicima i ostalim zaposlenim u školi. Posebna radost za učenike bio je pozdrav ministra ponaosob sa većim brojem učenika. Bila to prilika da se ministar Udovičić upozna sa načinom rada školskog sporta i vidi u kakvim uslovima treniraju i gde se takmiče učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Plandište kao i lokalni odbojkaški i košarkaški klubovi. Pre nego što je sa tribina, u pratnji domaćina video pokazne treninge FK „Sloga i OK „Plandište“, ministar je o potrebama klubova i problemima razgovarao sa trenerima i predsednicima klubova.

Za školu u Plandištu, ministar Udovičić je doneo poklone za koje je rekao da je zacrtao sebi i svom Ministarstvu da u roku od šest meseci obiđe 250 osnovnih škola u Srbiji i podeli iste poklone. Ministar je danas u Plandištu  izjavio da zahvaljuje predsedniku Opštine što na jedan odgovoran način postavlja sistem sporta i sistem omladine u prvi plan. Svojim delovanjem je pokazao da su mu deca i mladi na prvom mestu i od srca mu na tome čestita jer pokazuje kroz uređeni sistem omladinske politike, kroz donešen Akcioni plan za mlade za naredne dve godine, kroz sistematizovano mesto lokalnog koordinatora kancelarije za mlade, kroz celokupnu strukturu koja je neophodna da postoji na lokalnom nivou da bi mladi mogli da se dokažu na teritoriji Jedinice lokalne samouprave, da vodi brigu o najmađima i omladini.

Takođe je izjavio da je najbolji način da se čuju realni, dnevni promblemi i najbolji način da se oseti sa kojim se problemina suočavaju lokalni klubovi ali i mladi na teritoriji lokalne samouprave jeste poseta i razgovor na terenu što pokušava u poslednjih 6 meseci.

Nastavljamo akciju doniranja sportke opreme i sportskih rekvizita za osnovne škole. Cilj nam je da 250 osnovnih škola do kraja ove godine dobiju novu školsku opremu , sportske rekvizite, prvenstveno tu mislimo na 40 lopti za 4 sporta, dva nova gola, dve nove table, dva nova obruča i mrežu za odbojku. Time želimo da podstaknemo decu da se bave fizičkim vaspitanjem na kvalitetniji način , da ih motivišemo da uđu u sistem sporta ali da motivišemo i profesore fizičkog vaspitanja da na kvalitetniji način rade ali da imaji najbolje uslove kao svuda, širom Srbije.

I danas pokazujemo da vidimo Plandište na isti način ako bilo koju drugu lokalnu samoupravu u Beogradu. Ne pravimo razliku između Severa i Juga, Istoka i Zapada. Želimo da  na isti način pristupimo realnim dnevnim problemima svih opština,  da na isti način da pristupimo i rešavanju tih problema, ne samo da ih detektujemo već i da zajednički uđemo u koštac i rešavamo te probleme. U naredna 2 meseca očekujem da se završe sve potrebne radnje kako bismo pristupili uređenju otvorenom terenu iza škole koji smo danas posetili. Kao što pravimo najbolje uslove u fiskulturnoj sali, za svu decu Plandišta želimo da obezbedio uslove i za bavljenje rekreacijom i sportom izvan škole. Želja nam je a svako dete ima kvalitetan, praviln razvoj i mogućnost da se bavi sportom, rekao je ministar Vanja Udovičić.

Predsednik opštine, Jovan Repac je zahvalio ministru Udovičiću za današnju posetu kao što su zahvalili direktor škole, trener FK Sloga Bojan Poznić i trener OK Plandište, Dalibor Putica.

Predsednik je tom prilikom izjavio da su Vlada Republike Srbije i Kancelarija Marka Blagojevića izdvojile 92 miliona dinara za renoviranje OŠ “Dositej Obradović“ Plandište i samim tim još jednom dokazali da male sredine imaju šansu isto kao i one velike. Pričali smo o problemima koji su pred nama, koji su već nekih niz godina tu, a konačno je došlo vreme da se oni rešavaju, u vidu svlačionica i sportskih terena. Imamo obećanja ministra, a i naša čvrsta obećanja, kao Lokalne samouprave su da ćemo zajedničkim radom da dovedemo teren FK Sloga u što bolji ambijent, da možemo da se takmičimo u što jačim ligama. Naši treneri su kvaliteteni i bitno je da se naša deca sklone sa ulica. Dajemo im punu podršku i nadu da budu sportskog duha i samim tim izrastu i prave ljude, a to je najbitnije i cilj je svih nas, rekao je predednik opštine, Jovan Repac.