“Sterijini dani” u Velikoj Gredi

Okupili se učenici svih osnovnih škola iz naše zemlje, koje nose ime po znamenitom Vrščaninu Jovanu Popoviću.

U OŠ “Jovan Sterija Popović” u Velikoj Gredi, u opštini Plandište, održani su 5. “Sterijini dani” – školska manifestacija, koja okuplja učenike svih škola iz Srbije koje nose ime ovog velikana. Kada se kaže “sve”, pomisli se da ih ima mnogo, imajući u vidu Sterijin značaj, ali je taj broj sveden na svega tri osmoletke – u Novom Beogradu, u rodnom Vršcu i Velikoj Gredi. Ipak, to ne umanjuje značaj njihovog okupljanja, čiji je glavni cilj da se piščeva dela što više približe mladima.

Domaćini su se ove godine predstavili Sterijinom komedijom “Zla žena”, Vrščani, koji su poslali učenike drugog razreda, izveli su “Zdravicu za Steriju”, a Beograđani “Kir Janju”, “Rodoljupce” i “Pokondirenu tikvu”.

– Ovim izvođenjima želeli smo da pokažemo kako se vremena menjaju, ali ljudi i njihovi karakteri zapravo ostaju isti, što govori da su Sterijina dela uvek aktuelna – kaže Sofija Petrović, učenica sedmog razreda škole sa Novog Beograda.

Kako bi manifestacija bila još zanimljivija, među gostima su bili i učenici OŠ “Dositej Obradović” iz Plandišta, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz obližnje Hajdučice, kao i OŠ “Kralj Aleksandar Karađorđević” iz Prnjavora kod Šapca. Osim glumačkih, đaci su pokazali i muzičke talente, a uspešnost dramskih izvođenja ocenjivao je žiri. Na kraju susreta uručene su zahvalnice, pohvale i nagrade.

POSETA POZORIŠTU

ZA učenike škole iz Velike Grede prvi put je, u okviru manifestacije, organizovana i poseta NP “Sterija” u Vršcu, piščevoj rodnoj kući i muzeju.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

SANACIJA ČVORIŠTA VODOVODNE MREŽE U PLANDIŠTU

Meštani Plandišta i danas su bili bez vode, zbog radova na sanaciji ...

Facebook