“MAKEDONSKI BISERI” PROSLAVILI ILINDEN U PLANDIŠTU

U prostorijama Kulturno obrazovnog centra “Vuk Karadžić” u Plandištu, u petak 2.avgusta obeležen je najveći nacionalni praznik Makedonaca Ilinden.

Tim povodom, Udruženje makedonske nacionalne zajednice “Makedonski biseri” iz Plandišta, organizovalo je tradicionalno okupljanje i proslavu.

Praznik Svetog Ilije – Ilinden koji pravoslavne crkve proslavljaju 2. avgusta Udruženje makedonske nacionalne zajednice “Makedonski biseri” obeležava od 2003. godine   kada je i udruženje osnovano.

I ovoga puta oranizovan je bogat kulturno-umetnički  program u kojem su nastupale pevačke grupe i recitatori iz opštine Plandište ali i susednih mesta.

Među mnogobrojnim gostima, obeležavanju ovog najvećeg makedonskog praznika, prisutvovale su i članice Kluba žena “Jefimija” iz Plandišta, koje imaju dugogodišnju saadnju sa “Makedonskim biserima”.

Osim tradicionalnih pesama i igara iz svih krajeva Makedonije, mnogobrojni gosti i posetioci imali su priliku i da uživaju u nekim od tradicionalnih makedonskih specijaliteta, pripremljeniH za ovu priliku.

 

 

 

x

Takođe pogledajte ...

NAJAVA 31. SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE PLANDIŠTE

Nova, 31. sednica Skupštine opštine Plandište zakazana je za sredu, 21.08.2019.godine. Za ...

Facebook