Jovan Repac novi predsednik Opštine, Endre Sabo predsednik Skupštine Opštine Plandište

Danas je u Plandištu održana Konstitutivna, sednica Skupštine opštine Plandište na kojoj je prisustvovalo 18 odbornika. Na dnevnom redu konstitutivne sednice Skupštine opštine Plandište bilo je ukupno 11 tačaka. Skupštinom je predsedavao najstariji odbornik, Anđelko Mišeljić (SNS) i najmlađi odbornika, Dejan Borisavljević (SNS). Nakon usvajanja Izveštaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Plandište, 21. juna. Na osnovu dobijenih glasova Skupštinu opštine Plandište čini: 14 odbornika sa liste Aleksandar Vučić – Za našu decu, 3 odbornika sa liste IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS)“ i 2 odbornika sa liste Grupe građana Za bolju opštinu Plandište – advokat Lukić Danilo.

Nakon toga izabran je Verifikacioni odbor i potvrđeni su mandati novoizabranim odbornicima u Skupštini opštine Plandište koji su položili zakletvu da će raditi u interesu svih građana opštine. Odbornici su zatim, tajnim glasanjem, (16 glasova za, 2 protiv) za predsednika Skupštine opštine Plandište izabrali Endre Saboa (SNS), dosadašnjeg predsednika SO Plandište i Gorana Donevskog (SNS) za zamenik predsednika Skupštine opštine Plandište. Za sekretara Skupštine opštine Plandište, postavljen je Zoltan Kovač (SNS) dosadašnji sekretar.

 

Nakon toga, takođe tajnim glasanjem, na predlog predsednika SO Plandište izabrani su i izvršni organi Opštine Plandište. Većinom glasova (16 za, 2 protiv) za predsednik opštine Plandište ponovo je izabran Jovan Repac (SNS), zamenik predsednika je Dušan Ćurčić (SNS) a članovi Opštinsog veća su: Bojana Stojnović (SNS), Zoran Petrović (SNS), Mirjan Grbić (SNS), Robert Moric (SVM) i Tanja Petrović (SPS). Na današnjoj sednici, javnim glasanjem izabrani su i članovi Odbora za administrativno mandatna pitanja, propise i upravu i Odbora za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja.

Nakon sednice predsednik Opštine, Jovan Repac je izjavio:

Poverenje koje su nam građani ukazali stvara veliku odgovornost i obavezu da radimo još bolje i marljivije, da poboljšamo život svih građana Opštine Plandište. U prethodnom mandatu uradili smo mnogo, obnavljali smo škole, domove zdravlja, domove kulture, gradili smo puteve, sportske objekte, investirali smo u sve sfere društva. Postavili smo sebi visoke ciljeve, koje moramo da realizujemo u budućnosti. Realizacija projekata razvoja školstva, zdravstva, saobraćaja i infrastrukture, stambenih i komunalnih delatnosti su samo neki od zacrtanih ciljeva kojima stremimo. Građani od nas očekuju mnogo i mi smo tu da njihova očekivanja i realizujemo, da pokažemo da se rad i trud isplati, a mi smo uradili mnogo i radićemo još više, rekao je Repac.

 

x

Takođe pogledajte ...

JKP Polet: Velika Greda zbog havarije do sutra bez gasa, u ostalim mestima redovno snabdevanje

Javno preduzeće Polet saopštilo je da je uvidom u situaciju na terenu ...

Facebook