Uklanjanje rastinja i održavanje bankina u Plandištu

U okviru projekta održavanja i unapređenja saobraćajne infrastrukture, na teritoriji Opštine Plandište intenzivno se radi na uklanjanju rastinja teškom mehanizacijom.

Radovi se trenutno izvode na deonici puta Miletićevo-Markovićevo u ukupnoj dužini od 3 kilometra.

Prema rečima predsednika opštine Pladnište Jovana Repca, poseban akcenat stavlja na održavanje bankina, kao i na pojačano održavanje površina na nepreglednim raskrasnicama i krivinama, uklanjanjem šiblja i rastinja, kako bi se na tim delovima lokalnih saobraćajnica povećala vidljivost i kako bi se kontinuirano radilo na povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište u okviru svog godišnje programa predvideo je uređenje puteva i održavanje putnog pojasa, kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Na pojedinim delovima lokalnih saobraćajnica šiblje i rastinje predstavlja ozbiljni problem za preglednost u krivinama i stoga smo budžetom predvideli radove na saniranju ovog problema.

Ova deonica putnog pojasa izmedju Miletićeva i Markovićeva je nakon više od 30 godina u potpunosti sanirana. Zahvaljujući ažurnosti izvođača radova, VDP Južni Banat, uspeli smo da uredimo i deo kanalske mreže u naselju Miletićevo, a u planu nam je i uređenje putnog pojasa u blizini groblja u Banatskom Sokolcu, izjavio je predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

Jesenje održavanje putnih saobraćajnica uklanjanjem rastinja je posebno teško, obzirom na veliku površinu koju moramo da pokrijemo i na vegaticiju koja je u ovom periodu izuzetno jaka, nastavio je Repac. Uređenje putnog pojasa se i pored toga radi u kontinuitetu, angažovanjem svih raspoloživih sredstava.

x

Takođe pogledajte ...

JKP Polet: Velika Greda zbog havarije do sutra bez gasa, u ostalim mestima redovno snabdevanje

Javno preduzeće Polet saopštilo je da je uvidom u situaciju na terenu ...

Facebook