Akcija “Za vaš siguran korak” u Plandištu

Crveni krst Plandište u saradnji sa Sportskim savezom Opštine Plandište, vatrogasnom jedinicom i Savetom za bezbednost saobraćaja organizovali su akciju “Za vaš siguran korak”. Cilj ovogodišnje akcije je upoznavanje predškolske dece i dece prvih razreda osnovnih škola sa osnovnim pravilima u saobraćaju, radom vatrogasno-spasilačke službe i promocijom sporta i zdravih stilova života. Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište aktivno radi na promociji bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, na edukaciji najmlađih i razvoju svesti o obaveznosti poštovanja saobraćajnih pravila.

Veliku zahvalnost na realizaciji ove akcije dugujuemo volonterima Crvenog krsta, koji već petu godinu za redom aktivno rade sa decom i učestvuju u realizaciji ove akcije, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Jovan Repac.

Repac je naglasio da je, u dosadašnjem radu, Savet uspeo da realizuje nekoliko projekata. Tako smo decembra meseca organizovali predstavu “Pažljivko” kojom smo upoznavali decu sa Pažljivkovim pravilima u saobraćaju. Zatim smo realizovali akciju “I ja sam učesnik u saobraćaju” gde smo stavili akcenat na bicikliste i njihovo ponašanje u saobraćaju, tokom koje smo organizovali i takmičenje u poligonskoj vožnji bicikla.

U narednom periodu u planu nam je i realizacija projekta za bezbednu upotrebu auto sedišta, tokom koje ćemo sa roditeljima održati prezentaciju i podeliti im auto sedišta, kao i edukacija na temu zabrane upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje i obavezu nošenja kacige za vreme vožnje motocikla, rekao je Repac.

 

x

Takođe pogledajte ...

Stanje Covida-19 na dan 21 novembra u Plandištu

Prema poslednjim podacima, sa presekom subota 21. novembar zabeleženo je novih 303 ...

Facebook