Lepe vesti, Vlada Srbije i NIS zainteresovani za izgradnju vetroparka Plandište

Vlada Republike Srbije, ministarstvo za energetiku, zainteresovani su za energetski projekat izgradnje vetroparka Plandište, koji je definisan Strategijom NIS, saopštila je ministarka energetike Zorana Mihajlović, posle sastanka sa generalnim direktorom NIS Kirilom Tjurdenjevim. Drago nam je što je NIS usvojio biznis plan za naredne tri godine i da je strateški opredeljen i da se regionalno širi. Želimo da vidimo realizaciju projekata, to je za nas važno.

Ministarstvo je tu da bude podrška i pruži pomoć tamo gde je potrebno, ali i da daje konstruktivne predloge, kako bi se projekti što efikasnije realizovali jer je to u interesu naše države i građana, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Direktor NIS Kiril Tjurdenjev predstavio je poslovanje kompanije iz ugla najvažnijih projekata, kao i planove za budućnost. NIS je spreman da pomaže Ministarstvu u rešavanju svih potencijalnih pitanja i problema. Integracija u Petrohemiju Pančevo, proizvodnja škriljnog ulja i energije iz škriljaca, izgradnja vetroparka Plandište i ulaganja u zelenu energetiku samo su neki od projekata u fokusu NIS, naglasio je Tjurdenjev.

 

x

Takođe pogledajte ...

JKP Polet: Velika Greda zbog havarije do sutra bez gasa, u ostalim mestima redovno snabdevanje

Javno preduzeće Polet saopštilo je da je uvidom u situaciju na terenu ...

Facebook