Potpisan ugovor za unapređenje i razvoj lovstva na teritoriji Opštine Plandište

Opština Plandište potpisala je juče u zgradi Pokrajinske vlade Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za razvoj i unapređenje lovstva.

Ugovor su potpisali Rade Brdar, predsednik lovačkog udruženja Brzava Plandište i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo gospodin Čedomir Božić. Ukupna vrednost projekta je 25 miliona dinara i potpisano je 90 ugovora sa lovačkim udruženjima i organizacijama.

U skladu sa konkursnom dokumentacijom sredstva od realizacije ovog Ugovora, ukupne vrednosti 234.000, dinara LU Brzava Plandište će namenski usmeriti na nabavku opreme za korisnike lovišta u AP Vojvodina.

 

Zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, odsekom za lovstvo, naše lovačko udruženje dobilo je vrednu donaciju za nabavku opreme – uređaja za noćno osmatranje, koji će biti od velike važnosti za dalje unapređenje i razvoj lovstva na teritoriji Opštine Plandište.
Ukupna vrednost projekta je 234.000, 00 dinara, od kojih 200.000,00 je obezbedjeno po osnovu konkursa, dok je 34.000,00 obezbedjeno od strane lovačkog udruženja. Ovaj uređaj zaista je neophodan u daljem radu udruženja, obzirom da ćemo uz pomoć njega na lakši način moći da pratimo brojno stanje divljači, migracije, priraštaj, da vodimo evidencije i praćenje populacije sve vrste divljači na teritoriji našeg lovišta, izjavio je predsednik lovačkog udruženja Brzava Plandište Rade Brdar.
x

Takođe pogledajte ...

JP Polet Plandište uređuje javne površine i parkove

U sklopu redovnog održavanja javnih površina i parkova na teritoriji Opštine Plandište, ...

Facebook