Održan 13. Banatski likovni salon u Plandištu

Pod pokroviteljstvom Opštine Plandište, u prostorijama Kulturnog centra Vuk Karadžić Plandište, u organizaciji kulturnog centra Plandište, tokom prethodnog vikenda održan je 13. Banatski likovni salon “Plandište 2021”. Opština Plandište već godinama unazad je domaćin ove likovne manifestacije. Tokom ove dve nedelje građani Opštine Pladndište će imati prilike da uživaju u ovim umetničkim delima i različitim prikazima i tehnikama oslikavanja. Ove godine ugostili smo četrdeset autora koji su izložili ukupno 64 dela, a za najuspešnije obezbedjene su prigodne nagrade. Zahvaljujem sve svim autorima što su izložili svoja dela i pozivam sve građane da dodju i kao istinski ljubitelji umetnosti uživaju u ovim slikama, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

Tokom ove manifestacije građani Opštine Plandište imaju prilike da pogledaju ukupno 64 umetnička dela koje je predstavilo 40 autora. Kulturni centar Plandište je tokom prethodnog perioda intenzivno radio na prezentovanju i unapređenju kulture i organizovanju manifestacija sa ciljem da građanima Opštine Plandište prikažemo najlepše slike učesnika ovogodišnjeg likovnog takmičenja. Obzirom na veliku pandemiju koja nas je zadesila, uz postovanje svih propisanih mera, uspeli smo da organizujemo ovu 13-tu po redu manifestaciju i zadovljstvo mi je što možemo da prikažemo našim sugrađanima ova prelepa dela.

Ove godine nagradili smo tri najuspešnije slike i dodelili pet specijalnih nagrada, izjavila je Tanja Petrović, članica Veća za kulturu.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

JP Polet Plandište uređuje javne površine i parkove

U sklopu redovnog održavanja javnih površina i parkova na teritoriji Opštine Plandište, ...

Facebook