Ambasadorka Jamajke u poseti Rock village festivalu i Banatskom Sokolcu

U sklopu organizacije Rock village festivala u Banatskm Sokolcu, predstavnici organizatora imali su prilike da u zvaničnoj poseti ugoste ambasadorku Jamajke u Berlinu Denis Sili (Deniese Sealey), predstavnike generalnog konzulata Jamajke u Beogradu, počasnog konzula Jamajke u Beogradu gospodina Mirka Miljuša, kao i popularnu reggae grupu The Wailers. “Velika mi je čast što imamo priliku da Banatskom Sokolcu, jednom malom mestu na teritoriji Opštine Plandište, ugostimo amasadorku Jamajke i jednu od najpopularnijih svetskih muzičkih grupa The Wailers. U sklopu svoje zvanične posete, ambasadorka Jamajke imala je priliku da se upozna Banatskim Sokolcem, sa festivalom Rock Village i dugom tradicijom koju ovaj festival ima za razvoj i unapređenje turističke promocije Opštine Plandište. Naši gosti imali su prilike da se uživo posete spomenik Bobu Marliju, o čemu se kako kažu nadaleko spominje i u Jamajci. Poželeo bih im ugodan boravak u Banatskom Sokolcu, uz želju da nas opet posete i uživaju u turističkoj ponudi i festivalu koji se tradicionalno održava u našem selu”, izjavio je Jovan Ilić, predsednik Saveta MZ Banatski Sokolac.

U sklopu promotivnih aktivnosti povodom obelezavanja 60 godina nezavisnosti Jamajke, konzulat Jamajke u Beogradu je uspeo, da zajedno sa LongPlay kucom organizuje eksluzivni muzicki dogadjaj dovodjenjem svetski poznatih The Wailersa, benda legendarnog Bob Marlija. Koncert se odrzava u predivnom ambijentu Botanicke baste, u petak 15. Jula sa pocetkom u 19h. Muzička grupa The Wailers se nalaze na svetskoj turneji “2022 One World tour”, tokom koje uz svega nekoliko koncerata u Evropi, Srbija I Beograd su privilegovani da budu organizatori jednog od njih.

Srbija i Jamajka gaje dobre odnose vec duzi niz godina a posebno blisku saradnju su ostvarili kroz realizaciju programa “Svet u Srbiji”. Ovim programom Vlade Republike Srbije, koje traje vise od deset godina, obuhvaćeni su različiti studijski programi za studente sa Jamajke koji studiraju u nasoj zemlji. Ovaj vrlo značajan program i projekat dve zemlje od velike je važnosti za unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, za razvoj i unapređenje turizma.

“Apsolutno sam oduševljena što smo danas posetili Banatski Sokolac. Ovo je prvi put da vidim spomenik našem najistaknutijem muzičaru, ikoni rege muzike Bovu Marliju i jako sam ponosna što je ova statua našla svoje mestu na jednom ovako velikom festivalu. Ljudi su ovde vrlo prijatni i dobri domaćini, i sam geografski predeo ovog divnog sela podseća na Jamajku. Sama činjenica da ovde volite rege muziku kao i mi posebno me je oduševila i to je ono što našu saradnju čini još jačom. Ovom prilikom vas pozivam da posetite Jamajku i budete naši dragi gosti”, izjavila je ambasadorka Jamajke u Berlinu, Denis Sili (Deniese Sealey).

x

Takođe pogledajte ...

Repac: Razvoj poljoprivrede i turizma, budućnost opštine Plandište

Ova godina je za Opštinu Plandište dobro počela, ako se ima u ...

Facebook