Plandište: Realizacija projekta zamene vertikalne saobraćajne signalizacije

Opština Plandište, u saradnji sa lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja, intenzivno sprovodi radove na postavljanju i zameni vertikalne saobraćajne signalizacije na delovima lokalnih saobraćajnica.

Ukupna vrednost realizacije ovog projekta iznosi 870.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

“Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište kontinuirano tokom cele godine radi na realizaciji projekata koji se tiču povećanja opšte bezbednosti saobraćaja. U skladu sa Zakonom i Programom unapređenja bezbednosti saobraćaja, sredstva od naplate novčanih kazni neophodno je iskoristiti za unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja u lokalanoj samoupravi. Trenutno se izvode radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije, nedostajećih znakova i stubova na delovima lokalnih saobraćajnica na kojima je Opština Plandište označena kao upravljač puteva. U narednom periodu nastavićemo sa realizacijom usvojenog Programa i truditi se da kroz projekte edukacije proširimo svest građana o neophodnosti poštovanja saobraćajnih pravila, naročito u zonama škola, zonama pojačanog intenziteta saobraćaja”, kaže je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Repac: Razvoj poljoprivrede i turizma, budućnost opštine Plandište

Ova godina je za Opštinu Plandište dobro počela, ako se ima u ...

Facebook