Plandište: Javni poziv za dodelu besplatnih mesečnih karata učenicima

Opštinska uprava opštine Plandište je na osnovu Odluke o budžetu opštine Plandište za 2022. godinu i Odluke o socijalnoj zaštiti raspisala Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova prevoza učenika srednjih škola sa teritorije Opštine Plandište. Cilj ovog poziva je da svim učenicima sa teritorije Opštine Plandište omogućimo sticanje besplatnih mesečnih karata za prevoz srednjoškolaca koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do škole, kao i oni koji povremeno (vikendom) putuju do škole. Pravo učešća na ovom pozivu imaju svi redovni učenici srednjih škola sa teritorije Opštine Plandište koji svakodnevno ili povremeno/vikendom putuju od mesta stanovanja do škole.

Projekat kojim finansiramo mesečne karte za učenike sa naše teritorije realizujemo već par godina i njegova inicijativa nailazi na veliku podršku naših sugrađana, jer time pokazujemo da kroz programe socijalne zaštite vodimo računa o našoj deci i njihovim potrebama i značajno pomažemo roditeljima tokom procesa školovanja.

Lokalna samouprava će snositi troškove u mesečnih karata u punom iznosu i ovakavim vidom podsticaja želimo da pomognemo porodicama čija su deca na školovanju, naročito kada iz jedne porodice putuju dvoje ili više dece, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Od dokumentacije neophodno je dostaviti prijavni obrazac (Obrazac br. 1), potvrdu o prebivalištu i potvrdu iz škole sa upisanom relacijom putovanja.

Javni poziv je otvoren do 9. septembra 2022. godine.

Kompeltan tekst Javnog poziva možete pogledati OVDE.

x

Takođe pogledajte ...

Repac: Razvoj poljoprivrede i turizma, budućnost opštine Plandište

Ova godina je za Opštinu Plandište dobro počela, ako se ima u ...

Facebook