Plandište: Predsednik Repac uručio specijalno priznanje za đaka generacije Vladanu Taševski

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac svečano je uručio nagradu najboljoj učenici, đaku generacije Vladani Taševski iz Plandišta, učenici srednje poljoprivredne škole u Vršcu. Svečanosti je, uz predsednika Jovana Repca, prisustvovala i Jelena Leontijević, predsednica Komisije za dodelu novčanih nagrada najboljim učenicima i studentima. Ove godine Opština Plandište je nagradila đaka generacije sa poklon knjigom i novčanom nagradom u iznosu od 30.000 dinara.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što danas imam priliku da ugostim đaka generacije Poljoprivredne škole u Vršcu, Vladanu Taševski koja je pri tom dete iz Opštine Plandište. Ovo samo govori o velikom kvalitetu, trudu i radu koju ulažu naši učenici, ne samo u osnovnim školama veći u srednjim školama i na fakultetima. Zahvaljujući upravo tom trudu stižu i ovako odlični rezultati. Vladana kao učenik generacije pokazuje da je u vrlo jakoj konkurenciji ona najbolja među najboljima i takve uspehe mi kao lokalna samouprava uvek ćemo nagrađivati i time ih podsticati da i dalje budu vredni, da uče, da postižu rezultate i da budu ponos svojim roditeljima i čitavoj opštini Plandište. Lokalna samouprava je neizmerno ponosna na svaki uspeh naših učenika i studenata i uvek će se truditi da taj trud i nagradi. Pored novčanih nagrada koje delimo za najbolje učenike osnovnih škola, najbolje studente na osnovnim, master i doktorskim studijama, lokalna samouprava obezbedila je i pomoć u finansiranju mesečnih karata za sve učenike koji putuju do kuće, bilo svakodnevno ili kroz vikend polaske. Na ovaj način želimo da pomognemo i damo svoj mali doprinos njihovom školovanju i da im damo podstrek za rad i dalje usavršavanje”, istakao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Vladana Taševki uspešno je upisala Tehnički fakultet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, smer zaštita životne sredine. Time je ostvarila pravo da konkuriše za dobijanje stipendije za studente koji su prvi put upisali fakultet, koju Opština Plandište dodeljuje svake godine.

x

Takođe pogledajte ...

Repac: Razvoj poljoprivrede i turizma, budućnost opštine Plandište

Ova godina je za Opštinu Plandište dobro počela, ako se ima u ...

Facebook