Sanacija zgrade Osnovne škole u Velikoj Gredi

U naseljenom mestu Velika Greda u toku je izvođenje radova na sanaciji zgrade Osnovne škole Jovan Sterija Popović.

Posle završetka pripremnih građevinskih radova pristupilo se završnom uređenju i sanaciji fasade. Ukupna vrednost radova iznosi 1.240.000 dinara.

Sanacija zgrade Osnovne škole u Velikoj Gredi predstavlja nastavak realizacije velikih projekata kojima želimo da unapredimo energetsku efikasnost zgrada, ali i da uredi i ulepša izgled objekata koji godinama nisu sanirani.

“Posle velike sanacije objekta u Velikom Gaju, tokom koje smo kompletno renovirali objekat škole, na red za sanaciju došla je i zgrada Osnovne škole Jovan Sterija Popović iz Velike Grede. Sanacija objekata javne namene je prioritet na kom lokalna samouprava aktivno radi i koji ima za cilj da objektima koji se nalaze u javnoj svojini i koje koriste naši sugrađani, vratimo stari sjaj. Tokom izvođenja radova morali smo da vodimo računa o očuvanju rustike zgrade, ali i o korišćenju nekih modernih elemenata gradnje, kako bi objekat izgledao lepše našim đacima”, rekao je predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Obzirom na gabarite samog objekta, sanacija se izvodi u nekoliko faza. Do sada je fazno urađena zamena kompletne stolarije, novim modernim pvc i alu prozorima, saniran je krov i urađeni su limarski radovi.

“U narednom periodu planiramo sanacije objekta i u drugim naseljenim mestima, kako iz sopstvenih sredstava tako i kroz učešće na javnim konkursima koje raspisuje nadležno ministarstvo, pokrajina ili Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima”, kaže Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Repac: Razvoj poljoprivrede i turizma, budućnost opštine Plandište

Ova godina je za Opštinu Plandište dobro počela, ako se ima u ...

Facebook