Biser Bojane 2017

Braća Karadžić ne pokazuju znakove umora. U bioskope je upravo stiglo njihovo novo ostvarenje, romantična krimi komedija „Biser Bojane“, film u kome glavnu ulogu tumači mladi glumac u usponu Slaven Došlo. Kako su se Došlo i njegova partnerka Vanja Nenadić snašli među Crnogorcima?

Reditelj Milan Karadžić i glumac/producent Milutin Mima Karadžić još od početka dvehiljaditih i serije M(j)ešoviti brak svako malo publici predstave neki novi zajednički projekat. Akcenat je na televizijskim serijama, ali nisu zapostavljeni ni bioskopski filmovi. Do sada ih je bilo tri: u Beograd smeštena dramedija Promeni me (2007) o krizi srednjih godina, retro komedija na gorštačke teme Gorčilo (2015) i, sada, Biser Bojane – komična krimi romansa čija se radnja, kako već sam naslov sugeriše, odvaja na crnogorskoj turističkoj atrakciji Adi Bojani.

Karadžići, poznato je i nije sporno, stvaraju serije i filmove koji su namenjeni najširoj publici. Njih festivali i nagrade ne zanimaju. Komercijalni efekat je ono što je primarno, možda čak i jedino bitno. Biser Bojane predstavalja svojevrsnu varijaciju njihove serije Budva na pjenu od mora. Formula je, znači, proverena i već dobro poznata: u pitanju je turistička razglednica začinjena romansom, komedijom, krimi zapletom i, povremeno, melodramskim vrenjem.

Karadžići se, po običaju, okružuju poznatim saradnicima, uz nezaobilaznu „infuziju sveže krvi“. Stariji Karadžić, naravno, glumi jednu od glavnih uloga. On je Nikola Popović, pljačkaš dijamanata koji se, nakon višegodišnje robije u italijanskom zatvoru, vraća se kući, u Crnu Goru, kako bi za bivšeg partnera Rokija (Miodrag Krstović) dobavio ukradene dijamante sakrivene pre hapšenja. Nikolu na Adi Bojani dočekuju sestra Zorka (Dubravka Drakić) i njeno četvoro dece, ali i policijski inspektor Rajko (Mladen Nelević) koji želi da ga uhapsi.

Na Adi Bojani Nikolu očekuje i Đorđe (Slaven Došlo), sin koga nikada nije sreo. Smušeni, stegnuti Beograđanin Đorđe, lekar-početnik koga je baka Emilija (Mira Banjac) slagala da mu je otac mrtav, dolazi na Adu Bojanu na poziv tetke, što će, dakako, inicirati niz peripetija.

10.03.2017 sala bioskopa Plandište u 18č i 20č

Cena karte: 250 din.

 

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...