FK „Mladost“ Velika Greda učestvuje na internacionalnom nogometnom turniru u fudbalu u Sarajevu (foto)

Drugu godinu zaredom FK „Mladost“ Velika Greda učestvuje na internacionalnom nogometnom turniru u fudbalu, Šampion junior kup u Sarajevu, BiH, odnosno dečija olimpijada, koja se održava već četrnaest godina.

Ove godine učestvuju klubovi i škole fudbala iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa OFK Vršac, sa kojim imamo uzajamno saradnju smo pokrenuli celu priču oko odlaska više godišta na turnir. Zbog finansijske situacije i bolesti (virusa gripa i boginja) nismo mogli da okupimo i povedemo više dece, odnosno više generacija. Iz tih razloga zbog odustajanja najboljih igrača iz određenih godišta, ta godišta nisu povedena, jer nismo hteli da ovaj turnir bude samo izlet. Ove godine smo poveli samo 2010. godište sastavljeno od dečaka i devojčica koji trenirajuj u Velikoj Gredi i nekoliko dečaka iz OFK Vršac.

Takođe, problem smo imali i oko prevoza, zbog novog pravilnika o prevozu dece. Još kad se doda na sve i to da nam je i smeštaj promenjen par dana pred polazak, veliki je uspeh što smo ipak otišli na ovaj turnir, da budemo deo ovog spektakla.

Stigli smo 09.01.2020. godine i smešteni smo u hotelu BM International u Sarajevu, a utakmice igramo u sportskom centru Ilidža. Prvi dan smo iskoristili i odveli decu na Baščaršiju u razgledanje i na ćevape. Uveče na sastanku trenera dobili smo zvanični raspored. Drugog dana odigrana je i prva utakmica protiv ekipe HNK „Zmaj“ Makarska koju smo rešili u našu korist rezultatom 2:1. Uveče je priređeno druženje za roditelje i trenere.

Trećeg dana pre druge utakmice u grupi posetili smo olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase na Koševu. Drugu utakmicu u grupi protiv ekipe NK „Mladost“ Zabok rešili smo u našu korist rezultatom 2:0, a popodnevnu utakmicu treću u grupi protiv ekipe NK „Interblok“ Ljubljana takođe smo rešili u našu korist rezultatom 4:0. Posle uspešnog daba decu smo odveli na Baščaršiju na burek, sirnicu baklave i kolače.

Ponovili smo prošlogodišnji rezultat osmina finala sa 2007. godištem (šteta što nisu mogli kompletni da dođu i ove godine, već zbog više odustajanja većine dece i roditelja nismo hteli da ostalu decu vodimo samo na izlet), ali za razliku od prošle godine ove godine igramo i četvrtog poslednjeg dana turnira u završnici, i to, prvo meč osmine finala protiv FK „Crvena Zvezda“ Beograd,….

x

Takođe pogledajte ...

Veliko priznanje za KK Agrobanat, Pinter Aron nosilac majstorskog zvanja u karateu

Sredina jula meseca je rezervisana za jedan od najpopularnijih karate kampova u ...