PREDSEDNIK VLADE APV IGOR MIROVIĆ OBIŠAO DOM „1.OKTOBAR“ U STAROM LECU

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, obišao je danas rekonstruisani objekat u Domu za duševno obolela lica” 1.oktobar” u Starom Lecu, u opštini Plandište. Dom su posetili i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Kapaciteti Doma koji može da primi 550 korisnika odavno su popunjeni, a ovaj objekat je od 2012. bio van upotrebe, zbog čega su pojedina odeljenja i paviljoni prebukirani. Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za javna ulaganja od preko 44 miliona dinara, i sredstvima pokrajinske vlade kojima je opremljena, ova zgrada sada potpuno drugačiije izgleda, objašnjava direktorka dr Mirjana Vuković.

Osim sredstava za opremanje ovog paviljona, pokrajinska vlada je u poslednje tri godine preko resornog sekretarijata obezbedila je 20 miliona dinara za uređenje drugih kapaciteta Doma. Kako je istakao predsednik Igor Mirović, ulaganje u unapređenje sistema socijalne zaštite i dalje će biti jedan od prioriteta.

 

Ovo nije jedini projekat koji se sredstvima Kancelarije za javna ulaganja finansira na teritoriji opštine Plandište. Tri, među kojima je i ova zgrada, već su realizovana, a jedan je još uvek u toku, objasnio je direktor Kancelarije Marko Blagojević.

Inače, u odnosu na u 2016. godini isplaniranih 1,8 milijardi dinara, Kancelarija je do sada sredstva uložena u javne ustanove utrostručila, jer su već realizovani projekti u vrednosti od 2 milijarde, još 2,4 milijarde je vrednost radova koji još traju, i oko milijardu dinara vredne su nabavke koje su u toku.

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...