REKONSTRUKCIJA DELA DOMA U STAROM LECU

U Domu za duševno obolela lica u Starom Lecu „1.Oktobar“ ,opština Plandište, obnovljen je blok zgrada star više od 45 godina. Zahvaljujući sredstvima Kancelarije za javna ulaganja i Sekretarijatu za soc. politiku, demografiju i ravnopravnost polova obezbedjeni su najsavremeniji uslovi za preko 50oro korisnika.

Zgrada montažnog tipa koja je bila do te mere devastirana da je zbog nebezbednosnih razloga iseljena 2012.godine kompletno je rekonstruisana.

Sada se ,sanacijom krova,spoljašnjih i unutrašnjih oštećenja, dobila potpuno nova zgrada od čvrstog materijala koja prostorno zadovoljava najsavremenije standarde.

Dva dnevna boravka,kupatila namenski opremljena i za osobe sa invaliditetom, muške i ženske sobe i individualni boravci ,opremljeni novim nameštajem sada su spremni za povratak oko pedesetoro korisnika koliko je pre par godina iseljeno.

Sekretarijat za soc.politiku,ravnopravnost polova i demografiju obezbedio je kompletnu opremu i prateći nameštaj dok je Kancelarija za javna ulaganja obezbedila preko 44 miliona dinara za rekonstrukciju.

Izvor Tvbanat

 

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...