SANACIJA ČVORIŠTA VODOVODNE MREŽE U PLANDIŠTU

Meštani Plandišta i danas su bili bez vode, zbog radova na sanaciji čvorišta vodovodne mreže. Planirana je rekonstrukcija čitave vodovodne mreže u ovom naseljenom mestu, a deo posla koji podrazumeva sanaciju i zamenu čvorišta, treba da bude završen do oktobra.

Vodovodna mreža u Plandištu, izgrađena pre 40 godina, ima 97 čvorišta. Prva faza radova, za koju je preko Uprave za javna ulaganja APV izdvojeno 36 miliona 300 hiljada dinara, podrazumeva zamenu 41 čvorišta. Za drugu fazu i zamenu preostalih čvorišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 20, a opština Plandište 10 miliona dinara.

Tokom radova najbližim izvorištu i vodotornju, sa mreže se isključuju svi korisnici, a sanacija svih čvorišta trebalo bi da bude završena do kraja oktobra.

Obustava isporuke vode na teritoriji čitavog naseljenog mesta planirana je i za petak od 7 do 17h, a u nastavku radova, sa mreže će po potrebi biti isključivani korisnici u delu naseljenog mesta u kojem se u tom trenutku izvode radovi.

 

x

Takođe pogledajte ...

Lovački podmladak LU Brzava Plandište u poseti sajmu lova

Lovačko udruženje „Brzava“ Plandište zahvaljujući aktivnostima i radu svojih članova, pre svega ...