Zonska smotra slikara amatera Vojvodine u organizaciji Kulturnog centra Plandište

Kulturni centar “Vuk Karadžić” Plandište, pod pokroviteljstvom Opštine Plandište organizovao je 24. Zonsku smotru slikara amatera Vojvodine “Plandište 2023”. Tokom ove manifestacije građanima Opštine Plandište prezentovano je ukupno 34 umetnička dela od ukupno 22 autora.

Tokom ove zonske smotre slikara amatera Vojvodine, stručni žiri koji su činili Savo Mučibabić, sekretar Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine i Mile Ignjatović, istoričar umetnosti, imao je vrlo težak zadatak da odabere najbolje radove koji će biti izloženi na Pokrajinskoj smotri likovnih umetnika amatera. Od 34 izložena rada prema oceni stručnog žirija izabrano je 13 najboljih.

Kulturni centar Plandište već dugi niz godina domaćin je i organizator likovnih smotri za region Južnog Banata, na šta su organizatori jako ponosni. Ovo je 24. zonska smotra likovnih umetnika amatera i veliko zadovoljstvo je što građani Opštine Plandište imaju priliku da pogledaju dela najboljih slikara amatera i što Kulturni centar ima još jednu manifestaciju da ponudi u okviru svog bogatog programskog kalendara.

Prisutnim posetiocima obratio se i član žirija, Savo Mučibabić i tom prilikom izrazio je veliko zadovoljstvo što se već 12 godina ova smotra održava u Plandištu i što Plandište svake godine sve više postavlja temelje kulture i razvoja slikarstva na ovim prostorima. Pri tom je dodao je velika vrednost ove smotre što se umetnici sreću, razmenjuju iskustva i ideje i što zajednički rade na promociji umetnosti i slikarstva na ovim prostorima.

Radovi koji su se plasirali za dalje takmičenje su:
1.Jelena Bašanović, Hortenzije, Stari Lec
2. Karmen Rajšp, Devojka, Stari Lec
3. Violeta Trifunović, Pegavi, Stari Lec
4. Milan Prodanović Soko, Oranje, Plandište
5. Jovanka Čjepa, Jelen, Plandište
6. Marjan Ničevski, Bez naziva, Plandište
7. Radamila Seka Balačević, Plavi grm, Bela Crkva
8. Maja Veseli, Beskonačna misao, Bela Crkva
9. Dragana Paković, Portret Nadežde Petrović
10. Biljana Šarčević, Bez naziva 2, Pančevo
11. Vera Vujić, Spektar, Pančevo
12. Slavica Milošević Milovanov, Otisci, Banatski Karlovac
13. Miroslav Radojev, Mrtva priroda, Banatski Karlovac
x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...