Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, organizovao je proteklog vikenda 24. Opštinsku smotru dečijeg folklornog i muzičkog stvaralaštva i 22. Opštinsku smotru folklornih tradicija. Tokom ove manifestacije svoje umeće prezentovali su umetnici pojedinci i folklorni ansambli sa teritorije Opštine Plandište.

Kulturno umetničkom programu prisustvovali su i predstavnici lokalne samourave na čelu sa Ljubomirom Rakićem, predsednikom lokalnog parlamenta, Tijanom Štiglic, direktorkom Kulturnog centra i Vladanom Mladenovićem, zamenikom predsednika SO Plandište, kao i veliki broj građana Opštine Plandište, ljubitelja folklora i narodnih igara.

„Ovom prilikom želeo bih da pozdravim sve prisutne i da vam poželim dobrodošlicu na jednu od najznačajnijih kulturnih manifestacija za Opštinu Plandište, koja ima za cilj da predstavi najlepše igre i ansamble kulturno umetničkih društava sa teritorije Opštine Plandište. Obzirom da u našoj opštini postoje 22 registrovane nacije, vrlo smo ponosni na bogatu tradiciju, kulturu i raznovrsnost umetničkog stvaralaštva. Značaj razvoja kulture i očuvanja tradicionalnih vrednosti je nešto na šta smo vrlo ponosni. Veoma mi je drago što vidim ovoliko mladih ljudi koji svojim aktivnostima rade na očuvanju kulture, tradicije i umetničkog stvaralaštva sa naših prostora. Posebno bih hteo da se zahvalim orgazatoru ove manifestacije Kulturnom centru Plandište i direktorki Tijani Štiglic, što su uložili mnogo truda i rada da bi ova smotra bila predstavljena u najboljem svetlu“, istakao je Ljubomir Rakić, predsednik SO Plandište.

Pred punom salom Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ svoj umetnički program predstavili su KUD „Vuk Karadžić“ iz Plandišta, sa glavnim koreografom Knežević Stefanom sa starijom grupom, KUD „Mladost“ iz Velike Grede sa dečijim, pripremnim i prvim ansamblom čiji je umetnički rukovodilac Tijana Jovičić, KUD „Bratstvo“ sa muško-ženskom pevačkom grupom koju predvodi umetnički rukovodilac Vladimir Hraško i KUD „Nikolae Balčesku“ iz Barica pod rukovodstvom predsednika i umetničkog koreografa Zgrđa Petra.

Po završetku oficijelnog dela programa, v.d. direktora Kulturnog centra Tijana Štiglic uručila je svim učesnicima zahvalnice i prigodne poklone, dok je stručnom žiriju koji su činili Gracijan Petrović, profesor muzičkog i Dragan Mićić, koreograf uručene specijalne plakete u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju na realizaciji ove manifestacije.

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...