Crveni krst Plandište organizovao kviz „Šta znaš o zdravlju“

Povodom „Svetskog dana zdravlja“, Crveni krst Vojvodine je i ove godine realizovao interesantni i edukativni kviz pod nazivom “Šta znaš o zdravlju”. Teme na ovogodišnjem takmičenju bile su: Rast i razvoj adolescenata, Ishrana adolescenata, Mentalno zdravlje, lična higijena adolescenata i pitanja o nastanku i principima rada Crvenog krsta.

Nakon školskih takmičenja koja su realizovana u saradnji sa osnovnim školama na teritoriji opštine Plandište, u prostorijama Crvenog krsta Plandište održano je opštinsko takmičenje. Na ovom takmičenju predstavnici osnovnih škola sa teritorije opštine Plandište pokazali su zavidni nivo znanja. Za praćenje takmičenja bio je zadužen žiri u kojem su bili predstavnici iz sve tri osnovne škole, Dimitrije Angelovski i Boško Malenović. Na kraju takmičenja Crveni krst Plandište je svim učesnicima opštinskog kviza podelio simbolične poklone, a nagrada za pobedničku ekipu je učestvovanje u kampu za mlade koji će se realizovati tokom leta u Hajdučici.

Prvoplasirana ekipa je svojim uspehom ostvarila pravo da učestvuje na pokrajinskom takmičenju , koje se ove godine organizuje on-line putem internet aplikacije. Vrlo interesantno takmičenje koje pre svega ima za cilj da decu osnovnih škola nauči osnovnim postulatima o zdravlju, kako ga očuvati, unaprediti i zaštititi, naročito u periodu adolescencije.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...