IZVEŠTAJ SA 132. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

SVOJEN  PREDLOG BUDŽETA ZA 2020.

Danas je u Plandištu održana 132. sednica Opštinskog veća opštine Plandište. Na dnevnom redu  sednice kojom je predsedavao predsednik Opštine, Jovan Repac  bilo je ukupno 35 tačaka.

Posle usvajanja zapisnika sa 130. i 131. sednice Opštinskog veća Opštine Plandište većnici su prvo razmatrali i utvrđivali Predlog Odluke o budžetu opštine Plandište za 2020. Godinu. U okviru ove tačke je rečeno da je Budžet bio postavljen na sajt kako bi građani mogli da ga komentarišu i da je organizovan i okrugli sto koji niko nije posetio. Sugestije za izmene imao je  Centar za socijalni rada opštine Plandište. Korekcija je bilo i kod Opštinske uprave opštine Plandište. Nakon toga je usvojen Predlog Odluke o kontroli prijema i realizacije donacija opštine Plandište. U okviru ove tačke je rečeno da se ovom Odlukom uređuju način, postupak i kontrola prijema i realizacije donacija opštine Plandište, kao namenskog bespovratnog prihoda. Donacija podrazumeva donaciju, humanitarnu pomoć, poklon i druga besteretna sticanja koji predstavljaju namenski bespovratni prihod opštine Plandište koji se ostvaruje na osnovu pisanog ugovora između davaoca i primaoca donacije.

Na dnevnom redu bili su i predlozi iz oblasti komunalnih usluga  poput Odluke o obavljanju delatnosti dimničarskih usluga, Odluke o izmeni Odluke o sahranjivanju i grobljima, Odluke o izmeni Odluke o obezbeđivanju javnog osvetljenja, Odluke o izmeni Odluke o javnim parkiralištima i Odluke o izmeni Odluke o obavljanju delatnosti zoohigijene.

Većnici su na poslednjoj, 132. sednici razmatrali  Godišnji program poslovanja JP „Polet“ Plandište za 2020. godinu a nakon toga su utvrđivali Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji program poslovanja U okviru ove tačke je rečeno da JP ima specifičnu fukciju u okviru ostvarivanja javnog interesa jedinice lokalne samouprave. Za 2020.godinu ukupno planirani prihodi su u visini od 266.500.000,00 dinara, 19.700.000,00 od osnivača i 246.800.000,00 planirani prohodi bez osnivača.

Nakon toga razmatran  je  Program rada Istorijskog arhiva Bela Crkva za 2020. godinu i utvrđen Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada, Plan i program rada i Finansijski plan Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“ Plandište za 2020. godinu i utvrđen  Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i program rada i Finansijski plan. Na dnevnom redu 132.sednice Opštinskog veća  je bilo razmatranje Programa rada i Finansijskog plana Narodne biblioteke Plandište za 2020. Godinu. U vezi sa ovom tačkom je rečeno da novina u funkcionisanju Bilioteke, nova , elektronska baza podataka što će od nove godine omogućiti korisnicima da imaju pristup digitalnim knjigama koje 10-struko nadmašuju broj knjiga u plandištankoj biblioteci.

Većnici su jednoglasno utvrdili Predloga Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada i Finansijski plan.  Većnici su jednoglasno usvojili i Program rada i Finansijski plan Doma zdravlja „1. oktobar“ Plandište za 2020. godinu. U vezi sa ovom tačkom, izvestilac je najavio realizaciju projekta resornog ministarstva koji se tiče lečenja populacije starih u malim sredinama u kojima lekari ređe izlaze, poput Banatskog Sokolca, Markovićeva, Dužina i Kupinika.

Izvestilac je tražio podršku Lokalne uprave da se medijski podrži i promoviše ovaj projekat.

Na poslednjoj sednici Opštnskog  veća razmatran je i usvojen  Program rada i Finansijski plan Centra za socijalni rad Plandište za 2020. Godinu.U vezi sa ovom tačkom, rečeno je da će naredne godine Centar dobiti vozilo za prevoz invalidnih lica. Jednoglasno je usvojena i Osnova programskih aktivnosti i Finansijskog plana Crvenog krsta Plandište za 2020. godinu a nakon toga su razmatrani  Finansijski planovi za 2020.godinu Osnovne škole „Dositej Obradović“ Plandište, Osnovne škole „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda,  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica  i Predškolske ustanove „Srećno detinjstvo“ Plandište.

Većnici su razmatrali i jednoglasno usvojili i Plan rada i Finansijski plana za MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, mz Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica.

Na 132.sednici Veća jednoglasno je utvrđen i  Predlog Rešenja o obrazovanju koordinacione komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti opštine Plandište.

Pretposlednja i poslednja tačka su Zahtevi i molbe građana, udruženja i drugih pravnih lica i tekuća pitanja.

IZVEŠTAJ SA 132. SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...