Plandište, Dušanu Vidakoviću nagrada za aforistiku

Autor iz Valjeva Dušan Vidaković ovogodišnji je dobitnik književne nagrade “Dušan Vojinović”, najznačajnije prateće manifestacije muzičkog festivala “Rock Village” koji se održava u Banatskom Sokolcu.

Ustanovljeno u znak sećanja na književnika Dušana Vojinovića (1952-2009), koji je rođen u Banatskom Sokolcu, ovo priznanje ima bijenalni karakter, odnosno jedne godine dodeljuje se za aforistiku, a naredne za poeziju, budući da se pisac čije ime nosi bavio upravo tim dvema književnim formama.

Vidakoviću je nagrada pripala za satirične aforizme publikovane na stranicama štampanih medija “Politika”, “Književne novine”, “Jež” i “Ilustrovana Politika”, kao i u referentnim antologijima “Aforizmi i aforističari” za 2017. i 2018. godinu.

Prepoznatljiv kao autentičan i regionalno relevantan događaj iz domena popularne kulture, “Rock Village” već deceniju i po, uz koncerte poznatih, ali i neafirmisanih imena rok, rege, bluz, fank i elektronske muzike na dve scene, veliku pažnju poklanja i nizu programa sa područja drugih umetnosti i društvenog aktivizma.

Tako su ovog avgusta i aforizmi Dušana Vidakovića govoreni u udarnom terminu na “Main Stageu”, pred desetak hiljada posetilaca, uoči nastupa gitariste Vlatka Stefanovskog i Rock Symphony.

 

 

 

x

Takođe pogledajte ...

Domu u Starom Lecu uručena donacija Banke hrane Vojvodine

Domu za duševno obolela lica 1.Oktobar iz Starog Leca je zahvaljujući odličnoj ...