SKORO 16 MILIONA ZA DOM U STAROM LECU

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odobrilo je skoro 16 miliona dinara Domu za stara i duševno obolela lica „1.oktobar“ Stari Lec, za nabavku nameštaja, protivpožarnog sistema i opreme za vešeraj. Tim povodom, ministar Zoran Đorđević posetio je ustanovu i sa rukovodstvom razgovarao o radu i daljim planovima i potrebama Doma.

Dom za stara i duševno obolela lica „1.oktobar“ u Starom Lecu, sa svojih 550 korisnika, postoji više od pola veka, a kako kažu zaposleni, u poslednje četiri decenije ovo je prvi put da je ustanovu posetio neki od ministara. Kako je objasnio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je sa rukovodstvom obišao dom, njegova namera je da poseti sve ustanove u nadležnosti ministarstva, i lično se upozna sa uslovima i potrebama objekata.

„Ono što smo čuli od direktorke jeste da je u planu da sa Kancelarijom za javna ulaganja još jedan objekat sa 180 mesta bude rekonstruisan. U tome imaju podršku ministarstva, i mi ćemo svakako kada bude spreman projekat urgirati kod Kancelarije, jer nam je želja da svi objekti u Srbiji izgledaju kao ovaj iza nas. Videli ste kako je on izgledao ne tako davno, a sada je u potpunosti rekonstruisan, i tako ćemo raditi i ubuduće“, poručio je ministar Đorđević

Podršku ovoj ustanovi ministarstvo je već iskazalo obezbeđivanjem sredstava u visini od skoro 16 miliona dinara, za neophodno opremanje Doma.

„To je vrlo velika suma za neke naše uslove i ranija iskustva, tako da smo zaista srećni jer ćemo uspeti da uradimo ono što je najbitnije u ovom momentu, a to je nameštaj, oprema za vešeraj, protivpožarni sistem. Sve je to u želji da uslovi za život naših korisnika, njihovu bezbednost, rad naših zaposlenih – budu što bolji“, objašnjava direktorka Doma dr Mirjana Vuković

Kako je istaknuto, ministarstvo će nastaviti rad na unapređivanju saradnje sa ovom i sličnim ustanovama, zbog čega će ministar Đorđević i u narednom periodu dosta vremena provesti „na terenu“.

 

x

Takođe pogledajte ...

Nova oprema za karatiste Plandišta: Odobrena sredstva za Karate klub Agrobanat

U okviru realizacije Konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju ...