U Hajdučici održano takmičenje osnovaca u poznavanju saobraćajnih pravila

U osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Hajdučici i ove godine organizovano je Opštinsko takmičenje u poznavanju pravila saobraćaja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“. Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, u saradnji sa osnovnim školama sa teritorije Opštine Plandište, podržao je ovu akciju tokom koje je organizovano takmičenja u poligonskoj vožnji bicikla i testovi na temu bezbednog upravljanja biciklom u saobraćaju.

„Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište svake godine, u saradnji sa osnovnim školama, Sportskim savezom i Policijskom upravom Plandište, sprovodi akcije koje prvenstveno imaju za cilj da edukuju najmlađe učesnike u saobraćaju kako da se ponašaju u saobraćaju, kako da upravljaju biciklima, trotinetima i mopedima na bezbedan način, kako bi se osećali sigurno i bezbedno. Kroz realizaciju ovakvih akcija trudimo da podignemo svest ljudi da su deca najugroženija kategorija u saobraćaju i da sa velikom pažnjom i oprezom svi koji upravljaju motornim vozilima moraju da se kreću posebno u blizini škola i vrtića. Ovakvi projekti nailaze na veliko interesovanje kod dece, što nam je i krajnji cilj, da ih edukujemo, upoznamo sa pravilima saobraćaja, upoznamo sa činjenicom da bez obzira što su još uvek deca da moraju da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju i da se ponašaju oprezno“, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Tokom realizacije ove akcije učešće su uzeli učenici Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj iz Hajdučice, Jovan Sterija Popović iz Velike Grede i Dositej Obradović iz Plandišta. Ukupno 36 najuspešnijih takmičara, po 12 iz svake osnovne škole, u tri uzrasne kategorije, su na jedan vrlo zanimljiv način prolazili poligon i tako prikazali svoje veštine upravljanja biciklom. Sam poligon je napravljen kao simulacija saobraćajnog ponašanja biciklista i napravljen je sa ciljem da deca nauče da bezbedno upravljaju biciklom.

 

U okviru praktičnog dela poligonske vožnje bicikla učesnici su se takmičili u savlađivanju prepreka, taktičnosti i spretnosti, tokom kog su deca pokazala veliku umešnost u upravljanju biciklom.

Nakon završetka takmičenja većnica za sport Bojana Stojanović podelila je svim učesnicima prigodne poklone u vidu kaciga, svetlećih katadioptera, sigurnosne brave za biciklo, boce za vodu sa držačem i promotivne flajere, a za najuspešnije takmičare u obe kategorije obezbeđene su dodatni pokloni iznenađenja.

U A kategoriji učenika starosne dobi do 9 godina najuspešniji su bili Luka Molnar i Stefan Hrutka, dok su u kategoriji devojčica najuspešnije bile Tintor Bosiljka Sofija i Čankovič Mila.

U B kategoriji učenika starosne dobi od 9 do 12 godina najuspešniji su bili Uroš Molnar i Lazar Brezičanin, dok su u kategoriji devojčica najuspešnije bile Hrutka Una i Širka Danijela.

U C kategoriji učenika starosne dobi starijih od 13 godina najuspešniji su bili Denis Demše i Ćorda Ognjen, dok su u kategoriji devojčica najuspešnije bile Nemet Kalina i Radović Staša.

Svim učesnicima čestitamo na postignutom rezultatu i uspešno sprovedenoj takmičenju, a najuspešnijim takmičarima želimo puno sreće i uspeha na okružnom takmičenju.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...