Učenici OŠ Dositej Obradović iz Plandišta ostvarili odličan rezultat na takmičenjima

Učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Plandišta ostvarili su odlične rezultate na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, koje je proteklog vikenda održano u Pančevu.

Odličnim rezultatima učenice sedmog i osmog razreda OŠ Dositej Obradović Plandište, Anastasija Živan, Nina Gilezan, Lila Moric i Anastasija Lukić, izborile su učešće i plasirale se na republičko takmičenje iz engleskog jezika.

U izuzetno jakoj konkurenciji, od 54 učenika sedmog razreda, Anastasija Živan osvojila je treće mesto, dok je u konkurenciji 105 učenika osmog razreda Lila Moric zauzela drugo mesto, a Nina Gilezan i Anastasija Lukić treće mesto.

Plasman na republičko takmičenje je za mnoge učenike veliki uspeh. Činjenica da je čak četri učenice iz Plandišta izborilo plasman na republičko takmičenje, dovoljno govori o kvalitetu i radu na časovima engleskog jezika pod mentorstvom profesorke Žane Kiprovski Milošević.

Ostvareni uspeh na okružnom takmičenju, plasman na republičko takmičenje, treba da služi na ponos svima u Plandištu, ali i dodatni podstrek za učenike da ulože još više truda i rada i time ispišu nove stranice u istorijatu OŠ “Dositej Obradović” iz Plandišta.

Odličan uspeh ostvario je i Mihajlo Tadić, koji je svojim visokim plasmanom izborio učešće na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika. Sa velikim uspehom Mihajlo Tadić je učestovao i na takmičenju iz geografije na kom je u jakoj konkureciji zauzeo visoko drugo mesto.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...