Velika Greda: Preventivni pregledi zakazani za nedelju 10. mart

Dom zdravlja “1. Oktobar” Plandište i narednog vikenda organizuje preventivne preglede u sklopu realizacije projekta “Prevencijom do zdravlja”. U cilju pružanja pomoći građanima i promovisanju prevencije kao važnog vida unapređenja primarne zdravstvene zaštite organzuju se preventivni kardiološki pregledi, krvnog pritiska, krvne slike, kontrola rada srca, hoslesterol.

Preventivni pregledi organizuju se u ambulanti u Velikoj Gredi u nedelju 10. marta od 08 do 16 časova.

“Preventivni pregledi koje organizuje Dom zdravlja Plandište deo su jedne velike akcije koji se organizuje na nivou čitave Srbije. Dom zdavlja Plandište ovakve preventivne preglede organizovao je i prethodnih godina i zato smo prepoznali ovu akciju kao još jedan vid pomoći koje pružamo našim sugrađanima a koja se tiče unapređenja primarne zdravstvene zaštite. Tokom ovih pregleda građani će moći da urade kardiološke preglede, EKG, merenje krvnog pritiska, određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Kontrolni pregledi će se obavljati bez zakazivanja, u domu zdravlja u Velikoj Gredi. Dovoljno je da građani dođu u područnu ambulantu u Velikoj Gredi u periodu od 8 do 16 časova”, izjavio je dr Nebojša Drljević, direktor Doma zdravlja Plandište.

“Svesni smo činjenice da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati i na koje se prevencijom može uticati, a to su pre svega visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje i naročito nedovoljna fizička aktivnost. Organizovanjem ovih preventivnih pregleda pre svega želimo da ukažemo na značaj prevecije u službi zdravlja”, dodao je dr Drljević.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...