DODELJENE VUKOVE DIPLOME

U Plandištu, u maloj sali Skupštine opštine, u sredu 22. juna 2016. godine sa početkom u 1000 sati održana je prigodna svečanost povodom dodele Vukovih diploma. Pored nagrađenih učenika i njihovih roditelja, svečanosti su prisustvovali zamenik predsednika opštine Goran Donevski, Mihaj Mikša, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje,  Biljana Junačkov direktorka Narodne biblioteke, koja je bila zadužena za odabir knjiga,  direktori osnovnih škola Sava Divljakov, Jasmina Rodić-Čolović i Miroslav Maričić. Predsednik opštine Plandište, Jovan Repac, uručio im je poklon knjige po izboru Narodne biblioteke, Vukove diplome i novčane nagrade u iznosu od 5.000 dinara. Nagrađeno je četrnaestoro učenika.

Ispred nagrađenih učenika, prisutnima se obratila i zahvalila učenica, Sandra Šobot iz OŠ “Dositej Obradović” u Plandištu.

“Danas imam čast da pozdravim sve prisutne i da svojim drugovima čestitam na postignutim uspesima i dodeli Vukovih diploma, ovom svečanom trenutku koji se ceo život pamti. Čast mi je da u svoje i njihovo ime pozdravim naše cenjene i uvažene nastavnike na čelu sa direktorima tri škole u našoj opštini i da im se svima zahvalim, jer su nas svesrdno podržavali i bodrili ulažući velike napore da savladamo veštine i steknemo potrebna znanja iz svih oblasti i svih nauka. Bez njih ne bi bilo mnogih divnih i kvalitetnih časova, eksperimenata, projekata i drugih aktivnosti. U ime učenika koji su upravo završili svoje osmogodišnje školovanje sa najboljim uspehom, želim da se zahvalim i predstavnicima lokalne samouprave na svesrdnoj podršci i razumevanju na koje smo uvek mogli da računamo. Hvala vam što ste nam uvek izlazili u suret i pratili nas u svim projektima kroz koje smo mogli da izrazimo svoj talenat i svoju kreativnost. Ovo je samo jedna od mnogih raskrsnica na kojoj ćemo se u životu naći. Obogaćeni ne samo teorijom već i praktičnim znanjem, vrlinama i veštinama koje  smo stekli u učionici i na terenu, ponosno koračamo kroz život na putu ka uspehu, svesni koliko možemo i koliko vredimo i time izdvojeni iz mase prosečnih. Naša želja za novim saznanjima i daljim usavršavanjem se odavde nastavlja i raste sa našom zrelošću. Nadam se da će se ostvariti moji snovi i snovi svih mojih drugova i želim da im poručim da treba da budu svesni da lepota života proizilazi iz snova, želja i maštanja, ali i iz našeg rada, razumevanja i naše spremnosti da istrajemo u ostvarivanju svojih ciljeva. Da bismo u ovom svetu pronašli sebe, nikada ne smemo prestati da sanjamo, moramo ostati dosledni i nastojati da se u surovosti sveta ne izgubimo, već da iza sebe ostavimo trag.

Hvala vam svima.”

Plandiste_Repac_Vukovci-2016-212x300

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...