Dom zdravlja organizuje preventivne preglede radnika ustanova u Opštini Plandište

Dom zdravlja Plandište, u saradnji sa ustanovama i udruženjima sa teritorije Opštine Plandište, u narednom periodu organizovaće preventivne preglede srca, krvnog pritiska, holesterola i šećera u krvi.

Skrining pregledi koje organizujemo u saradnji sa ustanovama i ortanizacijama, udruženjima penzionera, udruženjima žena i invalida rada predstavljaju deo jedne velike akcije koja se realizuje pod nazivom „Prevencijom do zdravlja“. Cilj ove akcije je da građane opštine Plandište, a pre svega radnike različitih ustanova, upoznamo sa preventivnim sistemom zdravstvene. Sistematski pregledi i zdravlje na radu su osnov svake radne organizacije i stoga u sklopu ove akcije organizovaćemo preglede kompletne krvne slike, holesterola, glukoze i triglicerida, EKG, kao i savetovenje sa specijalistnom opšte medicine.

Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište tokom čitave godine organizuje preventivne preglede i to ne samo preglede u okviru osnovne zdravstvene zaštite, već i specializovane preglede. Ovo je samo jedan korak ka kreiranju i jačanju zdravlja na radu, rekao je dr Nebojša Drljević, direktor Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište

Dr Drljević još i dodaje da će se preventivni pregledi organizovati za Skupštinu Opoštine Plandište dana 05.04.2023. godine od 9 časova i da će se sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti i da će se preventivni pregledi organizovati i u drugim ustanovama u Opštini Pladnište, kako bi svim građanima pružili jednaku i potpunu zdravstvenu zaštitu.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook