Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po ovlašćenju predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, tokom vanrednog stanja, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisati i vršiti izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Građani kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, za rešavanje ovog problema potrebno je da se zahtevom obrate lokalnoj samoupravi, dostave potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole. Jedinica lokalne samouprave je dužna da nakon provere dostavlja zahteve Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje će nakon provere dostavljati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

U ovom slučaju, građani koji imaju potrebu za dobijanjem dozvole za kretanje smatraju se osobe koje pružaju pomoć u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć) i usluga socijalne zaštite – personalni asistent, kao i roditelji koji konačnom sudskom presudom regulišu viđanje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta).

Kompletan tekst saopštenja Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja možete pogledati ovde.