EFEKAT ĆE VAS IZNENADITI: Evo šta se desi kada krišku limuna stavite u spavaću sobu!

Limun se nekada koristio u lečenju malarije i kolere, zbog neverovatnih mogućnosti pročišćavanja krvi.

Limun je pravi dar prirode i ima zdravstvene beneficije koje su beskrajne. Zbog toga uvek treba da imate limun pri ruci, jer može biti pravi mali “spasilac života” u mnogim situacijama.

Njihov miris je svež i uz pomoć tog mirisa svoj dom možete ispuniti pozitivnom energijom.

Njegov izvanredan miris može uticati i poboljšati vaše raspoloženje i često se koristi kao alternativni tretman za ljude koji pate od depresije.

Limun za lepotu

Limun se može koristiti za nadogradnju vaše lepote. Može se koristiti kao sredstvo za čišćenje i lečenje akni i tamnih mrlja. Samo isecite limun na pola i trljajte laktove, kolena, žuljeve.

Sok od limuna će izbeliti vašu kožu i učiniti da bude blistava. Takođe možete izbeljivati vaše nokte, osvežiti dah i sprečiti bol u nogama.

Limun za zdravlje

Sok od limuna je odličan prirodni lek za niz bolesti kao što su aritritis, reumatizam i loša probava.
Konzumirajte svež limun svako jutro i oslobodite vaše telo od nagomilanih toksina i zaustavite formiranje kamenaca u bubrezima.

Limun je jedan od najkorisnijih agruma. Obiluje nutrijentima, poput vitamina C, pektina, antioksidanasa, B-vitamina, kalcijuma i kalijuma. Jača imuni sistem i sprečava brojne infekcije.

Ako želite da vaša kuća miriše izvanredno, isecite nekoliko limuna na pola i ostavite ih u činiju preko noći. Sutradan ćete primetiti kako vaša kuća miriše sveže.

Ako patite od astme, alergija, jednostavno uzmite hladan limun. To će vam pomoći da lakše dišete. Odsecite nekoliko limuna, stavite ih u činiju i ostavite da se prostorija ispunjava njegovim mirisom. Vaše disanje će se poboljšati.

x

Takođe pogledajte ...

Mali Perica

Zvoni poštar. Izlazi Perica, pod miškom mu Plejboj, u ruci flaša viskija, ...