Exit Novi Sad od 07 do 10 jula 2016 godine (VIDEO)

Egzit (službeno: EXIT) je višestruko nagrađivani muzički festival koji se održava jednom godišnje na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, počevši od 2000. godine.

Pored titule “Najbolji evropski festival” osvojene na Evropskim festivalskim nagradama u Holandiji 2014. godine sa 620.000 glasova iz celog sveta, Egzit je 2007. godine proglašen za najbolji evropski festival na Britanskim evropskim nagradama, a takođe je i rangiran kao jedan od najboljih velikih festivala na Evropskim festivalskim nagradama 2009, 2010, 2011, 2012. i 2014. godine, kao i jedan od 10 najboljih festivala van Velike Britanije na Britanskim festivalskim nagradama 2013. i 2014. godine.

Morsko izdanje Egzit festivala, Si Dens festival, dobitnik je nagrade „Najbolji evropski festival srednje veličine“ na Evropskim festivalskim nagradama za 2014. godinu. Evropske festivalske nagradame predstavljaju jednu od najprestižnijih festivalskih nagrada na svetu.

O Egzitu su pisali svi važni mediji sveta. Priznanja dobijena od medijskih magnata kao što su Si-En-En, Bi Bi Si, Tajm, Gardijan, San, Dejli mejl, Independent, Euronjuz, Lonli Planet, samo su neka u nizu mnogobrojnih lovorika koje je Egzit pobrao, dok kao posebne prednosti Exita svetski mediji ističu spoj autentičnog muzičkog programa i nesvakidašnje festivalske lokacije, kao i magičnu atmosferu, jedinstvenu za festival od njegovih početaka pa sve do danas.

Gotovo tri miliona ljudi iz više od šezdeset zemalja širom sveta posetilo je festival, koji je tokom svog postojanja ugostio neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice kao i mnogobrojne domaće i regionalne zvezde.

Od 2014. godine Egzit dobija svoje morsko izdanje u vidu Si Dens festivala, koji se održava na prelepoj plaži Jaz u Crnoj Gori, neposredno nakon održavanja Egzita. Zajedno Egzit i Si Dens festivali čine Egzit avanturu, jedinstveni letnji festivalski doživljaj koji obuhvata dva muzička događaja u dve države i predstavlja savršenu kombinaciju letovanja i muzike.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...