Humanitarni dres kapitena Lazarevića FK Sloge PLandište, stigao u Majami

Fudbalski klub Sloga iz Plandišta, u sklopu akcije prikupljanja pomoći i novogodišnjih paketića za decu na Kosovu i Metohiji, organizovala je nesvakidašnju i vrlo interesantnu humanitarnu akciju.

Tokom realizacije ove akcije uprava FK Sloga iz Plandišta, u saradnji sa igračkim kadrom, organizovala je javnu humanitarnu licitaciju, na kojoj se našao dres jednog od najboljih igrača u istoriji koji je nosio boje ovog kluba, kapitena Dejana Lazarevića.

Iako je to malo ko očekivao, ova humanitarna licitacija okupila je veliki broj ljubitelja kluba i dobrotvora koji su se takmičili za potpisan dres kapitena Lazarevića. U poslednjim minitima licitacije najvredniju ponudu od 25 000 dinara, dao je Dragan Simonović, žitelj iz Plandišta koji sada živi i radi u Majamiju, u Sjedinjenim američkim državama.

Sve ovo ne bi bilo tako interesantno da je u pitanju dres jednog prvoligaškog kluba i verovatno bi donacija bila i veća da je reč o zvezdama srpskog fudbala u zemlji i inostranstvu, ali i ova akcija dobila je svoj srećni epilog.

Možda Dejan Lazarević nije fudbaler nekog od vodećih klubova Super lige, ali je svakako veliko ime i fudbalska zvezda u Opštini Plandište pa i u okviru Vojvođanske lige, kojoj klub teži da se ekspresno vrati ove sezone.

Licitacija je završena i sva novčana sredstva su iskorišćena u sklopu akcije prikupljanja pomoći za decu na Kosovu i Metohiji, a sa, dres se konačno našao u rukama ponuđača, Dragana Simonovića u dalekom Majamiju.

Majami možda i jeste daleko, ali je veliko srce Dragana Simonovića uvek uz Srbiju, Plandište i fudbalski klub čiji je veliki navijač. Ovo je možda i najlepši primer organizovanja jedne humanitarne akcije koji je učinjen na teritoriji Opštine Plandište.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...