IZVEŠTAJ SA 5.SEDNICE SO PLANDIŠTE

Poslednja, 5. sednica Skupštine opštine Plandište održana je u sredu, 06.07.2016. godine sa 2 tačake dnevnog reda. U radu sednice kojom je predsedavao predsednik SO Plandište, Endre Sabo, učestvovalo je 20 odbornika.

Odbornici SO Plandište su, kao prvu tačku dnevnog reda razmatrali i izglasali Odluku o istupanju Opštine Plandište iz Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj Banat DOO Zrenjanin. U okviru ove tačke je rečeno da je opština Plandište 24.02.2006. godine prihvatila učešće u osnivanju Regionalne agencije za društveno ekonomski razvoj “Banat” Zrenjanin, da nema neizmirenih obaveza prema Društvu i da ne zahteva naknadu za svoj udeo, što Opštini daje za pravo da, bez navođenja razloga, može da istupi iz društva.

Takođe je rečeno da će se osnovati Regionalna agencija za društveno ekonomski razvoj Južni Banat. Milan Selaković, odbornik u SO Plandište, predsednik Opštine u mandatnom period 2012. – 2016. godina, pohvalio rad Regionalne agencije “Banat” Zrenjanin i zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Druga i poslednja tačka 5. sednice SO Plandište bila u odbornička pitanja.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...