Kviz „Šta znaš o zdravlju“ u organizaciji Crvenog krsta Plandište

Povodom „Svetskog dana zdravlja“, Crveni krst Vojvodine je i ove godine realizovao interesantni i edukativni kviz pod nazivom “Šta znaš o zdravlju”.

Teme na ovogodišnjem takmičenju bile su: Zdravlje i faktori koji utiču na zdravlje; Reproduktivno zdravlje; Pravilna higijena; Fizička aktivnost i sport u razvoju adolescenata; Poremećaj ishrane i gojaznost i pitanja o nastanku i principima rada Crvenog krsta.

Nakon školskih takmičenja koja su realizovana u saradnji sa osnovnim školama na teritoriji opštine Plandište, u prostorijama Crvenog krsta Plandište održano je opštinsko takmičenje.

Na ovom takmičenju prvo mesto je osvojila ekipa iz OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, u sastavu: Željana Pribić; Željana Mladenovski i Tibor Stojko, drugo mesto ekipa iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica i treće mesto ekipa iz OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda.

Za praćenje takmičenja bio je zadužen žiri u kojem su bili predstavnici iz sve tri osnovne škole.

Na kraju takmičenja Crveni krst Plandište je svim učesnicima opštinskog kviza podelio simbolične poklone, a nagrada za pobedničku ekipu je učestvovanje u kampu za mlade koji će se realizovati tokom leta u Hajdučici.

Prvoplasirana ekipa je svojim uspehom ostvarila pravo da učestvuje na pokrajinskom takmičenju, koje se ove godine organizuje on-line putem internet aplikacije.

Vrlo interesantno takmičenje koje pre svega ima za cilj da decu osnovnih škola nauči osnovnim postulatima o zdravlju, kako ga očuvati, unaprediti i zaštititi.

x

Takođe pogledajte ...

Predsednik Opštine Plandište uručio vrednu opremu Policijskoj stanici

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, na čelu sa predsednikom Jovanom Repcom ...

Facebook