Mali preduzetnici velikog srca, porodica Ristevski iz Plandišta

Porodična firma Nedeljka Risteskog iz Plandišta, ovih dana se u potpunosti preorijentisala na šivenje pamučnih zaštitnih maski.

Situacija u kojoj se trenutno nalazi naša zemlja podstakla je Nedeljka i njegovu suprugu da se aktivno uključe u proizvodnju zaštitnih maski, kao nešto što je meštanima Opštine Plandište sada najpotrebnije. Kompletnu svoju proizvodnju tkanina usmerili su na šivenje ovog preko potrebnog sredstva za zaštitu. Obzirom da je situacija veoma teška mi smo se odlučili da šijemo pamučne maske i tako damo svoj mali doprinos u suzbijanju epidemije. Prvo smo opremili Domove zdravlja, pošto su oni u prvoj liniji odbrane i njima su najpotrebnije, a zatim porodici i prijateljima, kako bi ih zaštitili. Do sada smo poklonili više od 1000 maski, što apotekama, bankama, maloprodajnim objektima i na tome nećemo stati dokle god postoji potreba da se maske prave, izjavio je Nedeljko. Opština Plandište i ja kao predsednik dugujemo veliku zahvalnost porodici Risteski za sve što čine. Oni su primer kako sa malo aktivnosti, dobre volje i samoodgovornosti možemo da doprinesemo društvu i našoj maloj zajednici.

Ne postoje reči zahvalnosti koje im sada možemo uputiti i na njihov volonterski rad i doprinos svi možemo da budemo ponosni. istakao je predsendik Opštine Plandište, Jovan Repac.

x

Takođe pogledajte ...

Bogatstvo folklora predstavljeno na Opštinskoj smotri u Plandištu

Kulturno obrazovni centar Vuk Karadžić Plandište, pod pokroviteljstvom loklane samouprave Opštine Plandište, ...