Mesečni horoskop juli 2016 godina

OVAN

Ljubav: Dragi Ovnovi, pred vama je jedan lep mesec – kao stvoren za ljubavi, pa makar one bile i samo letnje avanture. Ako ste slobodni, samo vas prva dekada jula zatiče neaktivne po pitanju emocija. Moguće je da ćete u tom periodu biti više naklonjeni kućnom ambijentu ili ćete imati obaveze oko doma ili članova porodice. Od druge dekade meseca – vreme je da se bacite u osvajanje! Vaše polje ljubavi, zabave, provoda, izlazaka biće obogaćeno tranzitom Venere, Merkura i Sunca, što će vam svakako doneti velike aktivnosti i neke odlične trenutke. Ako odete na godišnji odmor, očekujte letnju ljubavnu avanturu, a ako ostanete kod kuće, sigurno je da ćete prilikom izlaska naleteti na osobu u koju ćete se zaljubiti preko glave. U postojećim emotivnim vezama dosta će biti naglašena strast, a i sami znate – kada sve pršti od ljubavi, svaki problem (ako se pojavi) je lako rešiv, tako da ne sumnjam da ćete vi i vaše voljeno stvorenje imati jako lepe trenutke pred sobom. Bračni partneri , sem nekih sitnih trzavica u prvoj dekadi jula, ne bi trebali da imaju loš odnos. Čak i te trzavice mogle bi se voditi oko nekih domaćinskih problema ili nemogućnosti da se uskladite oko troškova, dece ili planova za godišnji odmor. Ako imate nameru da proširite svoju porodicu – „bacite se na posao“ od početka druge dekade jula!

Posao: Mars, koji vlada vašim znakom krenuo je direktnim hodom krajem juna meseca, ali je još uvek “u senci”, I ne u punoj snazi, tako da je pred vama mesec kada ne biste trebali toliko da obraćate pažnju na mogućnosti novih poslovnih projekata, već pre da se usmerite da okončate sve ono što ste započeli ili eventualno uvedete neke promene. Prva dekada meseca je dosta statična I tu će verovatno bolje proći oni koji se bave privatnim ili porodičnim biznisom. Oni koji rade za poslodavca mogli bi povremeno imati napetosti u odnosu sa šefovima ili biti prinuđeni da odustanu od nekih planova. Od početka druge dekade pa do kraja meseca nalazite se u periodu koji vam više odgovara, jer vas vatrena energija Lava pokreće I čini vas angažovanijim. Naročito ćete morati da uradite neke konkretnije stvari po pitanju saradnji sa strancima. U finansijskom segmentu sledi vam promenljiva situacija. Imaćete više troškova I novac će vam se lakše nego inače izvlačiti iz džepova.

Zdravlje: Iako se generalno osećate bolje nego inače, još uvek niste u potpunosti zaštićeni od nekih stresnih situacija koje vam mogu donositi psihičko opterećenje. Starija populacija Ovnova bi mogla imati blažih problema sa kardio vaskularnim sistemom.

BIK

Ljubav: Odmah početkom meseca slobodni Bikovi mogu ući u jednu strasnu, ali izuzetno komplikovanu vezu, gde bi se jako brzo pokazalo koliko je partner u suštini zahtevan, posesivan I ljubomoran. Koliko god početak bio uzbudljiv, pitanje je da li će ova veza uspeti da zaživi I opstane. Ostatak meseca na žalost neće nositi neke posebne prilike, više će se sve svoditi na vaše izlaske, na druženja I na kontakte sa osobama koje su interesantne, ali sa kojima se priča dosta sporo razvija. Sve ovo će više ličiti na prijateljstvo, nego na ljubav, ali dajte vremena vremenu – neke od ovih priča će se tokom avgusta razviti baš u ono što vam je potrebno – čvrst I stabilan odnos. U prvoj dekadi meseca oni u emotivnim vezama I brakovima imaće povremeno razmimoilaženja u komunikaciji sa voljenom osobom. U nekim situacijama će biti donekle teško pronaći kompromis, ali dobro je što će sve ovo biti prolaznog karaktera I neće uneti veću pometnju u vašu relaciju sa partnerom. I vi I partner ćete morati da budete malo tolerantniji I popustljiviji. Od kraja prve dekade situacija će krenuti polako da se popravlja, a od početka treće dekade jula vas dvoje ćete već povratiti stabilnost u svom odnosu. Naglašeno polje doma I porodice u drugom delu jula doneće Bikovima potpunu opuštenost, mir, ljubav I sklad u porodičnim odnosima.

Posao: Slika ovog meseca je nešto nestabilnija nego što biste želeli. Naglasak je bačen na komunikaciju I dogovore, I to naročito u prvoj polovini jula. Problemi mogu nastati u međuljudskim odnosima, u nedostatku podrške koja vam je potrebna za otpočinjanje nekih poslovnih projekata, ali I kroz promene u poslovnom okruženju na koje ne možete uticati. Prva polovina jula je prilično problematična I u finansijskom smislu, I nemojte da budete prevareni nekim početnim uspesima kod ulaganja, jer se lako može dogoditi da investirate u neisplative I pogrešne projekte. Drugi deo jula ipak donosi određenu formu stabilizacije, imaćete podršku od strane autoriteta I nadređenih osoba za svoje planove. Privatni sektor će napredovati kroz neke isplativije dogovore I poslove. Ako ste nezaposleni, računajte da možete dobiti samo privremeno ili honorarno zaposlenje, ali je moguće da vam uslovi rada neće odgovarati. U poslednjoj dekadi jula imaćete zastoje u naplatama potraživanja.

Zdravlje: U prvom delu meseca stomak će vam biti nešto osetljiviji, vodite računa o kvalitetu namirnica koje konzumirate, a moguće su I alergijske reakcije. Drugi deo meseca vam donosi više energije I bolje funkcionisanje, vodite samo računa da se ne preforsirate I odvojte dovoljno vremena za odmor.

BLIZANCI

Ljubav: Ako ste slobodni, pred vama je mesec koji će svakako ispuniti vaša očekivanja što se bezbrižnosti I provoda tiče. Zaista nećete žaliti da potrošite sve do poslednjeg dinara u nekim ludim zabavama, možda I na kraćem putovanju, odmoru ili makar produženom vikendu. Baš ćete biti u pokretu, obići sva interesantna mesta, upoznati gomilu zanimljivih I podsticajnih osoba, ali ćete se teško tokom ovog meseca zaista skrasiti kada su emocije u pitanju. Moguće je Itekako da postoji zainteresovanost za nekog koja se provlači još od kraja juna ili početka jula meseca, ali sem povremene komunikacije sa ovom osobom, teško je da ćete uspeti da ostvarite bilo šta značajnije. Obzirom na vašu nemirnu prirodu, možda je I bolje da ovi početni koraci donesu bolje upoznavanje, a u vezu ćete ući lako tokom avgusta. U emotivnim vezama I bračnim odnosima biće dosta promenljivo. Pred vama su I neki divni zajednički momenti , ali će oni često biti “presecani” situacijama kada vi I partner ne možete da pronađete zajednički jezik. Možda ni vi sami ne znate šta tačno želite u ovom trenutku – ako ste u dužoj vezi, povremeno želite da sa voljenom osobom uđete u ozbiljniju fazu, a povremeno biste želeli da imate dovoljno vremena samo za sebe, svoje prijatelje I provod. Polako, sve će se iskristalisati vremenom.

Posao: Stelijum planeta u polju posla I novca na samom početku ovog meseca, kao I direktno kretanje Marsa kroz polje poslovnih okolnosti I obaveza, definitivno će pred Blizancima otvoriti mesec kada je moguće dosta postići u poslovnom segmentu. Doduše, retro Saturn u polju partnerstava I retro Neptun u polju karijere I dalje će vam povremeno donositi nesigurnost, okolnosti koje nećete moći da zaobiđete I prepreke koje ćete morati da naučite da savladate. Ipak, pred vama nije loš period – vladar vašeg znaka brzo se kreće, što znači da ćete, I pored povremenih zastoja, nastavljati ka svome cilju bez zastajkivanja. Neka ulaganja se sada mogu pokazati kao dosta isplativa, ali naučite da imate mere I da ne preterate, jer se tržište menja I ono na čemu ste zaradili danas, može već za par dana postati neisplativo. Poslednja dekada jula doneće povećanje aktivnosti kroz dogovore, gomilu dosta isplativih kraćih putovanja, a ovo je odlično vreme I za nezaposlene da pronađu adekvatan posao. Bićete dosta zadovoljni finansijama.

Zdravlje: U prvom delu jula meseca imaćete češće epizode sa iscrpljenošću, manjkom sna I potrebom za većim količinama hrane. Naročito ćete u slatkišima tražiti “utehu”. Drugi deo meseca je dosta bolji, osećaćete se odmornije I biti puni energije. Ovo je odlično vreme I za odlazak na godišnji odmor.

RAK

Ljubav: Stelijum planeta na početku meseca u vašem polju ličnosti, ali I mlad Mesec tokom prve nedelje jula, definitivno bacaju akcenat na to kako se vi osećate. Doći će do velike transformacije vaše ličnosti, osećaćete neuporedivo više samopouzdanja, a doveli ste sebe I u fizičku I u psihičku stabilnost. Znate šta je ono što želite, ali isto tako znate I šta je ono što više nećete da trpite. Baš iz tog razloga, budite svesni da će sada samo od vas zavisiti u kom će se pravcu vaše emotivne veze I brakovi odvijati na dalje. Ako želite da zadržite skladan odnos sa partnerom, ili da popravite neke problematične situacije – sada to možete I uraditi. Međutim, postoje I oni Rakovi kojima je već preko glave nekih situacija sa voljenom osobom (a moguće je I da je počeo da vas interesuje neko drugi) I u tom slučaju, vas dvoje ćete se, neminovno, odvajati sve više, jer ćete vi biti usmereni samo na svoje potrebe I želje I u potpunosti se distancirati od partnera. Čak iako do prekida ne bude došlo sada, on je neminovan I uslediće vrlo brzo. Slobodni pripadnici ovog znaka neka uživaju u danima koji su ispred njih. Privlačićete pažnju gde god da se pojavite, a obzirom na to da vas čeka veći broj društvenih okupljanja, proslava, zabava, izlazaka – ne sumnjam da će novih poznanstava biti u velikom broju. Prepustite se letu, uživajte I ne razmišljajte previše!

Posao: Bićete “od akcije” tokom jula meseca, I to u pravom smislu te reči. Dobili ste veliko samopouzdanje, jer shvatate da se neki vaši planovi ostvaruju, a primećujete I da imate podršku osoba od autoriteta, šefova. Potrudite se da u prvom delu jula ovu podršku I sačuvate, na taj način što nećete vući neke poteze bez znanja osoba koje su vam nadređene. Kod nekih Rakova će biti aktuealan pritisak, zbog skraćenih rokova I velikog broja obaveza, ali obzirom na to da je vaša energija u velikom usponu, ne sumnjam da ćete uspeti da sve ispoštujete na vreme. Prvo Venera, a nakon nje I Merkur I Sunce prelaze u vaše polje posla I novca, I pred vama će otvoriti vreme kada ćete prvenstveno biti zadovoljni finansijskim segmentom, ali ćete u isto vreme uspeti I da postojeće obaveze prilagodite svom tempu. Moći ćete lakše da završite sa nekim zaostacima I da otvorite priliku za nove saradnje, naročito sa strancima. Retro Saturn u polju svakodnevnih poslovnih obaveza vas koči, ali vam I daje snagu.

Zdravlje: Saturn će u vašem polju zdravlja I životnih navika boraviti još dosta dugo, sve vreme vas upozoravajući da morate obratiti pažnju na sebe I na signale koje vam telo šalje. Ipak, jul mesec je bez nekih većih problema u zdravstvenom segmentu. Osećaćete se dosta dobro.

LAV

Ljubav: Sa Venerom I Merkurom, kao I Suncem – vladarom vašeg znaka u polju tajni, pojedini Lavovi biće na iskušenju ulaska u tajni emotivni odnos. Čak iako vam takve stvari ne budu padale na pamet, sigurno je da će vaš emotivni partner sumnjati I biti nesiguran, jer će mu se činiti da neke stvari krijete od njega. Budite sigurni da ćete do kraja prve polovine jula imati par neugodnih situacija sa voljenom osobom, smatraćete da vas suviše presira I opterećuje svojom posesivnošću I ljubomorom I možete se distancirati jedno od drugog. Od početka treće dekade, kada Sunce pređe u vaš znak, oblaci će početi da se razilaze nad vašom vezom, situacija će se stabilizovati, a partner I vi tada možete početi I da planirate neki zajednički odmor, ili da makar više vremena provodite zajedno. Slobodni Lavovi suviše sebe opterećuju nekim razmišljanjima. Verovatno vam je najviše u glavi poslovna I finansijska situacija I teško se opuštate, a kamoli dozvoljavate sebi da se više pokrenete u emotivnom segmentu. No, ovaj manjak energije I gubitak zainteresovanosti za bilo šta drugo osim posla, neće trajati naročito dugo. Već od početka druge dekade jula počećete da se osećate bolje, da biste neku svoju kulminaciju energije dostigli ulaskom Sunca u vaš znak početkom treće dekade. Nove emotivne prilike dolaze do vas baš tada!

Posao: Napravićete jedan dosta dobar dogovor već u prvim danima jula meseca, ali zbog određenih komplikacija, moguće je da će konkretan početak I realizacija ovog posla nastupiti tek u trećoj dekadi ovog perioda. Generalno – prvi deo jula je nešto komplikovaniji, postoji nestabilnost u poslovnom segmentu I sa nekim obavezama ćete dosta teško izlaziti na kraj. Situacije koje se budu odvijale u poslovnom okruženju primoraće vas da promenite planove koje ste imali I da pokušate da se prilagodite. Moguće je da će uslediti I neke neugodne promene u ustaljenom načinu poslovanja, na koje će vam biti teško da se priviknete. No, sve ovo što vas bude u prvom delu jula pritiskalo, počeće da se raščišćava u drugom delu meseca. Ambicija će u vama proraditi, postaćete mnogo samopouzdaniji I konkretniji, a I šanse će početi da se otvaraju pred vama. U finansijskom segmentu nećete moći da se požalite, iako će povremeno novac dolaziti do vas sa kašnjenjem ili ćete ga dobijati u delovima.

Zdravlje: Naglašeno polje podsvesti sve do kraja druge dekade jula uglavnom će vam doneti smanjeni nivo energije, mogućnost za pad imuniteta, ali I povremeno blagu depresiju I nesanicu. U tom periodu nađite više vremena za sebe, da se odmorite, opustite I ne mislite ni na šta.

DEVICA

Ljubav: Od odličnih pozicija sa kojih krećete početkom jula meseca kada su emotivne veze I brakovi u pitanju, doći ćete do momenata kada postoji velika nesigurnost u nastavak vašeg odnosa. U vašu vezu se vrlo brzo mogu uvući sumnja, ljubomora, a moguće je da nešto od toga I neće biti neopravdano. Odjednom ćete I vi I partner postati opterećeni nekim čudnim I nejasnim situacijama koje će se javljati potpuno neočekivano I jako destabilizovati vašu vezu. Sada se možete međusobno optuživati I svaljivati jedno na drugo krivicu zbog stanja u vašem odnosu. U ovakvim momentima, kada ćet epovremeno osećati da gubite tlo pod nogama, najbolje je ne povlačiti nikakve ishitrene poteze. Pokušajte da dobro razmislite o svemu I dozvolite situaciji da se slegne I smiri. U suštini, moguće je da je ovo samo jedna vrsta ispita za vašu vezu, koja treba da pokaže da li ste dovoljno posvećeni I spremni na kompromis I prilagođavanje. Ukoliko ste slobodni, sem provoda I zabave (kojih će biti zaista u velikoj meri), teško je da ćete uspeti da pronađete “onu neku pravu” osobu. A možda I nećete biti zainteresovani za to. Neki od vas će obnoviti kontakt sa bivšim emotivnim partnerom, I to u drugom delu jula. Moguće je da dođe do nekih zaista vatrenih susreta, ali koliko će ovo što se dešava između vas dvoje biti trajno, to je već pitanje…

Posao: Period zastoja I sporosti u dešavanjima koji je započeo u poslednjoj dekadi prethodnog meseca, sada se nastavlja. Međutim, sada kao da se postavljaju stresnije I komplikovanije situacije, koje će, na svu sreću, biti dosta kratkog daha. Ono što će biti njihova posledica jeste da ćete povremeno biti dosta iscrpljeni u pokušajima da sve dovedete u red. Budite sigurni da ćete imati veliki broj poslovnih obaveza, I onih iz prethodnog perioda, ali I novih pa će vam biti potrebna sva vaša organizovanost da biste iz svega ovoga I isplivali. Komunikacija sa saradnicima biće nešto lakša nego inače, ali ćete svejedno dolaziti teško do konkretnijih dogovora. Verovatno će se neke konačne realizacije prolongirati tek za avgust. U finansijskom segmentu nećete proći loše, ali je problem što ćete biti okupirani većim troškovima, što vezanim za poslovanje, što vezanim za dom I vas lično, pa će saldo na kraju meseca otprilike biti na pozitivnoj nuli. Ono što je izuzetno pozitivno jested a neke saradnje sada možete obnoviti.

Zdravlje: Do polovine meseca još uvek ćete biti pod jednim teškim uticajem, sa manjkom energije I sa povećanim problemima kod hroničnih bolesnika, ali nakon toga situacija kreće na bolje. Pošto vladar polja zdravlja I dalje ide retrogradnim hodom, ipak nema mesta opuštanju – vodite I na dalje računa o sebi!

VAGA

Ljubav: Venera, vaša vladarka, koja će biti u znaku Raka tokom prve dekade jula, čini vas emotivnijim I povećava želju za skladnim odnosom sa voljenom osobom. Obzirom da je I vladar polja ozbiljnih partnerstava Mars, krenuo direktnim hodom, imate sve predispozicije da se vaša veza produbi I da razumevanje I ljubav postanu primarni ciljevi kod oboje. Međutim (pošto uvek postoji neko međutim) teško je da ćete ipak proći “kao po loju” baš u ovoj prvoj dekadi. Napet aspekt sa Plutonom I Uranom svakako će doneti napade ljubomore I posesivnosti, ali I uneti jedan element strasti u vašu vezu. No, ovo možemo gledati I ovako – posle burnih svađa zbog flertovanja, najlakše je pomiriti se u krevetu I to isto tako burno…I ne ispada loše na kraju, zar ne? Od kraja prve dekade, kada vaša vladarka pređe u znak Lava, svakako će se odnosi između vas I partnera poboljšati, bićete više raspoloženi I spremni I na provod I neka zajednička druženja sa prijateljima, a tada možete otići I na zasluženi odmor. Slobodne Vage će baš od te druge dekade da se bace u akciju I sigurno je da ćete biti I više nego zapaženi u društvenim dešavanjima. Neki od vas će se angažovati ipak oko bivšeg partnera, dok će drugi pripadnici znaka konačno dobiti priliku da osvoje osobu koja im se već duže vreme dopada. Odlični dani su pred vama, uživajte punim plućima!

Posao: Ulazite u jul mesec na dosta stabilnim I čvrstim pozicijama. Stelijum planeta u vašem polju karijere, koji će dodatno biti pojačan uticajem mladog Meseca, doneće vam mogućnosti za velike promene na bolje u ovom sektoru. No, kao I obično – ne računajte da će to ići bez problema. Bićete malo požurivani u prvom delu jula, I tada je moguće da napravite I neke pogrešne procene I uđete u dogovor koji će se brzo pokazati kao neisplativ. Ipak, ova brzina može nekim Vagama doneti čak I novac na brzinu, I to su u pitanju veće sume koje će dodatno doprineti vašoj stabilnosti. Kada planete pređu u znak Lava I vaše polje kontakata, veza I podrške – koraci kojima napredujete u poslovnoj hijerarhiji će krenuti da se ubrzavaju I zahuktavaju. Moći ćete ne samo da obnovite neke važne kontakte I saradnje, već da jako brzo vidite I isplativost od njih. Imaćete veliku pomoć od strane drugih I postoje osobe koje će itekako biti spremne da vam pomognu u vašim ciljevima I “poguraju” vas. Finansijski dosta stabilnije od juna.

Zdravlje: Neptun ide retrogradno u vašem polju zdravlja, pa je moguće da povremeno osetite iscrpljenost I izvestan pad energije. Takođe, neki problemi za koje ste mislili da ste ih rešili, aktiviraće se ponovo, a vezuju se generalno za imunitet, ali I za psihičko stanje, urogenitalni trakt I žlezde sa unutrašnjim lučenjem.

ŠKORPIJA

Ljubav: Sada, kada je vladar vašeg znaka Mars, krenuo direktnim hodom, nekako ćete lakše uspevati da rešavate emotivne zgode I nezgode koje će se postavljati ispred vas. Možda još uvek niste u svom punom, starom sjaju, ali definitivno stvari kreću na bolje. Ukoliko ste usamljeni, odmah vam prva dekada meseca može doneti jednu strasnu priču, ali zbog aspekata koji su u tom trenutku uključeni, lako se može dogoditi da se sve završi samo na jednoj gromkoj seksualnoj avanturi. Od početka druge dekade jula I prelaska Venere u znak Lava, vi lično ćete biti spremniji I otvoreniji za izlaske, za upoznavanje novih osoba I za veće aktivnosti u društvenom životu. Imaćete više mogućnosti za započinjanje nekih novih priča, a čak će I poslovni segment u tom periodu biti mesto gde se možete aktivirati na emotivnom planu. Pojedine Škorpije će se jače pokrenuti po pitanju jednog poznanstva od ranije, gde su neke stvari ostale nedorečene. Što se onih u emotivnim vezama I brakovima tiče, tokom prve dekade biste trebali da vodite računa da ne pritiskate previše partnera. Umećete u ovom periodu da budete I naporni I pritiskajući I ljubomorni, što definitivno neće uticati na dobar način na odnos sa voljenom osobom. Od početka druge dekade ulazite u mirniju fazu, kada će biti moguće povratiti stabilnost sa partnerom.

Posao: Više stvari vam ide na ruku tokom ovog meseca. Prvo, vladar vašeg znaka Mars, ide direktnim hodom kroz vaše polje ličnosti I sada ćete imati priliku da neke projekte koje ste odavno pokrenuli, konačno na pravi način pogurate I privedete kraju. U prvom delu meseca vam je jako naglašeno sve ono što je vezano I za strance I za planove, a u tom polju ćete imati I mlad Mesec, tako da biste ovde mogli da ostvarite značajnije uspehe, ako napravite dobar dogovor sa saradnicima van zemlje. Pored ovoga, u drugom delu jula je naglašeno vaše polje karijere, pozicije I nadređenih osoba, pa ćete u tom periodu moći da na mnogo jači način ostvarite svoje ambicije. Sve dok Mars ne izađe iz svoje senke, što će se dogoditi tek tokom avgusta, budite svesni da ćete morati ipak da ulažete više napora I truda u poslovnom segmentu, ali sada bar imate dovoljno energije I upornosti za tako nešto, a I manje će prepreka biti na vašem putu. Novčana situacija će se znatnije poboljšati I moći ćete da se opustite.

Zdravlje: Slobodno možete da se opustite. Situacija sa zdravljem tokom jula meseca je savršena, da savršenija ne može biti. Možda će vam još uvek povremeno trebati da se više opustite I odmorite, ali generalno gledano – vraća vam se stara snaga I energija u punom sjaju.

STRELAC

Ljubav: Prva dekada jula je dosta turbulentna u vašim emotivnim relacijama. I vi I emotivni partner ste u jednoj strasnoj I burnoj fazi, kada je dovoljno samo malo da bi došlo do nekih neprijatnih situacija, koje lako mogu biti povezane sa posesivnošću, tenzijom, ljubomorom. Moguće je I da ste oboje dosta toga skupljali u sebi u prethodnom periodu I sada ćete eksplodirati I na najmanju sitnicu. No, bitno je da ovo neće ostaviti trajne posledice po vašu vezu, ali će vam svakako u tim trenucima doneti nemir I nestabilnost. Ostatak meseca je za parove jako pozitivan, naročito ako ste planirali sa voljenom osobom zajednički odmor I putovanje ka nekoj daljoj destinaciji. Ovo će u potpunosti osvežiti vašu vezu, a pojedini će čak moći da se okrenu razmišljanjima I planovima o budućnosti I jačem definisanju vašeg odnosa. Slobodni Strelčevi verovatno smatraju da njihova samoća već predugo traje. Problem je što će se u prvoj dekadi otvarati samo mogućnosti za prolazne kontakte, koji će najpre ličiti na seksualne afere ili odnose “za jednu noć”. Ovo definitivno nije ono što priželjkujete, pa ako ste spremni da sačekate još malo na “ono pravo”, onda budite strpljivi, jer u drugom delu jula imate šanse baš za to. U ovom periodu se mogu obnoviti I neke pokidane veze, a svakako imate priliku da uplovite u srećne I mirne ljubavne vode.

Posao: U prvoj polovini jula ćete najviše biti fokusirani na finansijski I materijalni deo. Verovatno postoje problemi sa naplatom potraživanja, pa nikako da uspete da nakupite dovoljno sredstava koja su vam potrebna za proširenje poslovanja. Takođe – poslovni saradnici mogu zahtevati neke promene u dogovoru, što vama nikako neće ići na ruku. Vi ćete se čvrsto držati onoga što ste ugovorili I nećete želeti da odstupite niti jedan korak. Poslovne saradnje mogu biti malo pod tenzijom I napetošću, ali biste trebali da relativno brzo dođete do kompromisnog rešenja. Ostatak meseca je znatno bolji, odgovara vam podsticajna energija planeta u znaku Lava, a tada je vreme da se pokrenete I privedete kraju I neke planove vezane za saradnje sa strancima. Ovo je period kada možete krenuti sa realizacijom onoga što ste sebi dali u zadatak mesecima unazad, I uložiti novac u neke dosta isplative projekte. Osećate da ste pri kraju nekih teškoća I definitivno ste u pravu, samo budite I na dalje istrajni I ne odustajte!

Zdravlje: Neki zdravstveni problemi se mogu ponavljati, naročito u prvom delu meseca, a tada je vreme da I hronični bolesnici više obrate pažnju na sebe. Drugi deo jula je dosta bolji, vreme je da uradite nešto za sebe što već duže odlažete – da odete na redovnu kontrolu kod lekara, da počnete da praktikujete više fizičkih aktivnosti ili da napravite drugačiji program ishrane.

JARAC

Ljubav: Stelijum planeta (Venera, Sunce I Merkur) u polju ozbiljnih emotivnih partnerstava, kao I mlad Mesec početkom jula u ovom polju, govore da je pred Jarčevima period kada može doći do velike obnove njihovih emotivnih veza I do mnogo jače povezanosti sa partnerom. No, budite uvereni da ovo neće biti baš potpuno lako putovanje ka cilju, biće tu povremeno I truckanja, što znači da vas u prvom delu meseca očekuju I neke sitnije rasprave sa voljenom osobom. Međutim, snaga vaše ličnosti je sada dovoljno velika da možete prepoznati kada je vreme da se u ovakvom tipu rasprava aktivirate, a kada je vreme da se povučete. Ne sumnjam da ćete uspeti da baš fino balansirate u svojim vezama I da ćete ih na taj način još dodatno stabilizovati. Ovo je vreme kada su pojedini Jarčevi koji su u dužim emotivnim vezama, spremni da naprave I neki odlučujući korak napred I na drugačiji način definišu svoj odnos, tako da neće biti iznenađujuće ako se sada odlučite I na zajednički život ili brak. Sve u svemu – ni malo nije loše. Oni koji su slobodni definitivno će imati prilike za nova poznanstva, jer ćete biti društveni, okruženi ljudima, uvek na nekim zabavnim mestima I sigurno je da ćete privlačiti pažnju suprotnog pola. Neki od vas će u drugom delu jula poželeti I da obnove jedan kontakt, što će vam I poći za rukom.

Posao: Nezaposleni Jarčevi bi već tokom prve dekade jula mogli da ostvare jedan značajan kontakt koji bi Ih I doveo do zaposlenja koje traže. Nemojte se libiti I da se pozovete na neke kontakte ili pokrenete neke veze od ranije. Naglašeno polje partnera I saradnika u prvom delu jula govori o tome da biste sada mogli da ostvarite I neka značajnija partnerstva od kojih biste videli lepu finansijsku korist. One saradnje koje već funkcionišu će povremeno biti pod pritiskom, jer je neophodno da se dosta toga u vašem dogovoru promeni. Istina je da će dolaziti do nekih napetih situacija I sa onima sa kojima najbliže sarađujete, pa bi bilo dobro da em sačuvate hladnu glavu, em u svakom trenutku imate na pameti svoj interes. Lako je razdružiti se, problem je naći adekvatnog partnera za dogovor. U drugom delu jula dosta toga se rešava, napetost nestaje I dogovori će uglavnom funkcionisati bez većih problema. Ovo je I period koji je odličan za sve ono što je vezano za finansije, a tada ćete moći da naplatite I neka veća zaostala potraživanja.

Zdravlje: Zdravstveni segment je nešto lošije postavljen u prvom delu jula, kada bi najviše hronični bolesnici trebali da povedu više računa o sebi. Ostatak meseca je povoljan, samo se potrudite da nađete dovoljno vremena za svoje opuštanje I odmor, jer vam je to I na dalje neophodno.

VODOLIJA

Ljubav: Kao što oduvek važi, tako važi I sada – ljubav ne možete pogurati ni na jedan način, koliko god to želeli I pritiskali osobu koja vam se dopada. Vodolije će biti u takvom iskušenju, jer vas jedna osoba jako interesuje, ali svi vaši pokušaji da doprete do nje I osvojite je, u prvom delu jula će se pokazati kao neuspešni. No, na svu sreću, situacija će se brzo promeniti u vašu korist, I to onda kada se najmanje budete nadali I već budete spremni da odustanete. Drugi deo jula je fenomenalan po vas, kada ćete konačno uspeti da “spustite šapice” na onu osobu koju toliko želite. Svoju priliku za sreću ste dobili, sada gledajte šta ćete I kako ćete sa njom na dalje, jer je ovo neko čija je snaga ličnosti velika I ko neće dozvoliti da ga “vozate” onako kako vi to znate I umete. U svakom slučaju, biće vam zanimljivo I više nego što ste to tražili. Oni pripadnici znaka koji su u emotivnim vezama I brakovima, uspevaće da uglavnom održavaju korektan odnos sa voljenom osobom. Drugi deo meseca donosi definitivno prevagu na partnerovu stranu, on će u isto vreme biti mnogo pažljiviji I nežniji prema vama, ali će postati I zahtevniji I očekivati da mu bude uzvraćeno na isti način. Ne sumnjam da ćete se u ovoj situaciji snaći kao riba u vodi, jer vam trenutno odgovara da odgovornost malo prebacite na drugu stranu.

Posao: Stelijum planeta u polju poslovne svakodnevice, odgovornosti I obaveza, kao I mlad Mesec u ovom polju početkom jula, definitivno će pred Vodolijama otvoriti jedan dosta uspešan poslovni period. Sigurno je da situacija u poslovnom segmentu, makar u prvom delu jula, neće baš uvek ići onako kako biste vi to priželjkivali, ali takođe ne sumnjam da ćete vi bez većih problema uspevati da izlazite na kraj sa svime što se kao izazov postavi pred vas. Odlično je, što I ako dođe do turbulentnih momenata, oni će biti kratkotrajni I ni na koji način neće poljuljati vašu poslovnu sigurnost. Povremeno možete imati I napetih momenata sa šefovima, ali da se ne lažemo – te kritike koje ćete “popiti” ste svakako zaslužili, pa izvolite potrudite se da sredite neke stvari za koje dobro znate da “škripe” kod vas. Zato će odnos sa kolegama I poslovnim saradnicima biti više nego dobar. U drugom delu jula, kada planete budu okupirale vaše polje ozbiljnih poslovnih partnerstava, pred vama će se otvoriti mogućnosti za otpočinjanje novih saradničkih odnosa, I to najviše sa strancima. Finansijski ćete dosta profitirati tokom jula.

Zdravlje: Napetost I nervoza koji vas nekako već mesecima prate, biće aktivni I tokom prvog dela jula. Možete biti umorni, osećati se iscrpljeno I “izduvano”, što samo znači da morate više voditi računa o sebi I nalaziti vremena za odmor I relaksaciju. Drugi deo jula meseca donosi vam stabilnost I opuštenost.

RIBE

Ljubav: Slobodne Ribe su tokom prve polovine jula u jednom strasnom periodu. Stelijum planeta u polju ljubavi, kao I mlad Mesec početkom meseca, naglasiće vašu potrebu za pokretanjem nečeg novog na emotivnom planu. Da se to sada može I ostvariti, to je više nego jasno, problem je što će baš ta strast igrati veliku ulogu u ovom odnosu, pa će prvi, početni koraci veze biti pod jednim dosta jakim energetskim uticajem. U prevodu – nešto se može raspasti bukvalno na samom početku, pa vi drage I dragi moji, obratite pažnju na osobe sa kojima započinjete neki odnos. Ne vodite se samo fatalnošću I nemojte biti povučeni time što ste se “zapalili”, već na malo realniji način sagledajte onoga ko je preko puta vas. Ako se ništa konkretnije ne dogodi tokom prvog dela jula, u drugom ćete takođe imati prilike, ali kroz polje posla, preko izlazaka ili odlaska na godišnji odmor na neku udaljeniju destinaciju. One Ribe koje su u emotivnim vezama I brakovima mogu imati problema zbog sumnjičenja, flertovanja, ljubomore ili posesivnosti, ali ovo ne bi trebalo da destabilizuje vašu vezu, naročito pošto će se uglavnom dešavati u prvom delu jula meseca. U ostatku ovog perioda pred vama su neki mirniji dani, kada se lako dolazi do kompromisa, a tada možete I planirati odlazak na zasluženi, zajednički odmor I opuštanje.

Posao: Neke srećne okolnosti I dobri dogovori će vam na samom početku meseca obezbediti da se osećate sigurnije I stabilnije u poslovnom segmentu. Možda nećete uspeti da iskoristite sve šanse koje vam se budu pružale tokom prvog dela jula, ali zato je ostatak meseca više nego dobar. Planete će biti u tranzitu kroz vaše polje poslovne svakodnevice, obaveza I odgovornosti, I moći ćete na pravi način da se posvetite realizaciji projekata koje ste pokrenuli. Moguće je da ćete u ovom periodu morati da neke saradnje postavite na drugačiji način, da izmenite neke dogovore ili da prihvatite dodatne uslove koje druga strana zahteva, ali ovo ne bi trebalo da se u većoj meri odrazi na konačan rezultat, koji će biti više nego dobar. I sami osećate da ste se izvukli u velikoj meri iz perioda statičnosti I da su pred vama neki dani kada ćete lakše dolaziti do svojih ciljeva. Još jedno olakšanje koje dolazi za vas – finansijski segment se u velikoj meri oporavlja I neke nezgodne obaveze I dugovanja ćete uspeti da zatvorite na vreme.

Zdravlje: Zdravstvena situacija je neuporedivo bolja nego u prethodnom periodu. Doduše, retrogradno kretanje Neptuna u polju ličnosti govori o nešto poljuljanom psihičkom balansu I povremenim nedefinisanim tegobama, ali I ovo bi trebalo da u potpunosti nestane u drugom delu jula.

x

Takođe pogledajte ...

Mesečni horoskop za avgust 2017. godine

Ovan Ljubav Polje doma i porodice podržano je tranzitom Venere tokom većeg ...