Mesečni horoskop septembar 2016

OVAN

Posao i Finansije: Dragi Ovnovi

Septembar obeležava nekolicina važnih kosmičkih događanja, koji će snažno uticati na dinamiku poslovanja, Ovnova, koji su u privatnom biznisu. Na testu će biti vaša sposobnost prilagođavanja promenjivim tržišnim uslovima, brzina delovanja, izdržljivost i veština komunikacije. Mesec započinje sa prstenastim pomraćenjem Sunca 1. septembra, u znaku Device i vašem polju rada, tako da se očekuju promene u načinu poslovanja I u poslovnim odnosima. Do 9. septembra, imate zaštitu energije planete Jupiter, bilo bi korisno da obavite sve administrativne poslove vezane za zakonske obaveze, pročešljate troškove i regulišete odnose sa saradnicima. U drugoj dekadi septembra, kada planeta Jupiter uđe u znak Vage, stvaraju se povoljni uslovi za nova partnerstva i sklapanje poslovnih ugovora. Budite obazrivi u prepisci, komunikaciji i sa dokumentacijom sve do 22. septembra, dok je planeta Merkur u retrogradnom hodu. Borbeno!

Iznenadne promene poslovne situacije su moguće i za Ovnove, koji rade u državnim ili privatnim preduzećima. Kako ste pod uticajem retrogradnog Urana u vašem znaku i retrogradnog Merkura, pokušajte da sačuvate hladnu glavu, izbegnite impulsivnost, stresne situacije i eventualne sukobe sa kolegama i osobama od autoriteta. Naročito je krizan period početkom meseca, usled pomračenja Sunca, ali budite strpljiviji, jer tokom septenbra su mogući mnogi obrti situacija, pa čak i to da dobijete bolju poziciju u okviru firme ili neočekivanu ponuda za drugi posao. Jasniju sliku i bolje radne uslove, možete da očekujete od 26. septembra, kada planeta Pluton, krene direktno i promeni energiju u vašem polju karijere.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Prisustvom energije planete ljubavi Venere i ulaskom planete Jupiter u vašu sedmu kuću braka i partnerskih odnosa 9. septembra, odnos sa stalnim partnerom postaće dublji, čvršći i kvalitetniji za duži period. Obnoviće se romantični trenutci i partner će vam sa starim žarom pokazivati svoju ljubav i prvrženost. Mnogi Ovnovi koji su u dugim vezama poželeće da ozakone svoju vezu i biraće datum venčanja.

U isto vreme najstarijim i najmlađim članovima porodice potrebna je vaša prisutnost i podrška, te pronađete više vremena za njih kao i odgovarajuća praktična rešenja.

Ako ste slobodni:

Većina slobodnih Ovnova će u septembrui poželeti da se povuku iz društva i intenzivnog noćnog života i pronađu ljubav i stalnog partnera. U drugoj dekadi septembra zaintresovaćete se za osobu, za koju do sada niste mnogo marili. To može biti kolega ili koleginica sa posla ili studija, predstavnik znaka Vage, Lava, Raka ili Device. Vrlo brzo će se pokazati da vas vaša pređašnja impresija nije izneverila, jer odnos će se zakomplikovati, usled neiskrenosti i prećutkivanih tajni, a vaša nade i očekivanja će se istopiti. Nakon kraha povućićete se i u svoj dom i obnavljati snage za bolje prilike i vremena. Sasvim opravdano!

Zdravlje: Energetski pad, koji ćete osetiti kao posledicu pomračenje Sunca, generalno će oslabiti vaš organizam i kao posledicu možete osetiti iscrpljenost, umor i malaksalost. U periodu oko 1. i 16 septembra pokušajte da izbegnete rizične i stresne situacije i sve do 22. septembra budite brižljiviji, obazriviji i disciplinovaniji u vezi važeg zdravlja. Masaža, redovna rekreacija, zdrava ishrana i kraće dnevno spavanje i odmor, bi za vas bilo korisno rešenje da se lakše prebrode uznemirujući septembarski dani.

BIK 

Posao i Finansije: Dragi Bikovi,

Vrlo buran početak meseca prouzrokovan Sunčevom eklipsom u kompatibilnom zemljanom znaku Device i kvadratom Sunca sa planetama Saturn i Mars, neće ugroziti vaš biznis, ali će izazvati određenu stagnaciju u napretku i umanjene finansijske prilive. U prvoj dekadi septembra, je najverovatnije da ćete propusti povoljne poslovne prilike, međutim, već od 9. septembra, ulaskom Jupitera u vaše polje rada, nadoknadićete propušteno i sklopiti vredne ugovore za proširenje vašeg biznisa na inostrano tržište. Prosperiraće poslovi vezani za poljoprivredu i izvoz i uvoz roba, kao i male firme koje se bave dizajnom, kozmetikom i estetikom i škole za učenje stranih jezika. Značajnije poboljšanje finansijske situacije osetiće se od 22. septembra, kada vladar vaših materijalnih dobara, planete Merkur, krene direktnim hodom.

Zaposlene predstavnike vašeg znaka već duže vreme uznemirava neizvesnost i nestabilnost u firmi. Posebno će za vas biti stresna i dramatična prva dekada meseca, kada će se dešavati promene i reorganizacija u firmi. Srećom, za vas će se desiti pozitivan obrt, ulaskom 9. septembra planete Jupiter, u polje vašeg rada. Ova pozitivna situacija doneće vam niz povoljnosti za naredni period i obezbediti veću poslovnu sigurnost i povlastice. U nastavku meseca očekuje vas odlična poslovna saradnja sa kolegama i autoritetima, kao i novi izazovni poslovi i projekti u kojima ćete moći da se iskažete i dokažete svoje vrednosti. Takođe, ulaskom Jupitera u vaše polje posla, za mnoge mlade i nezaposlene Bikove, pružiće se sjajne šanse za zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Nakon perioda harmonije i godišnjeg odmora u vašem bračnim i partnerskim odnosima, pomraćenjem Sunca 1. septembra i sedmicu pre i posle toga, poremetitiće se sklad i na površinu će isplivati zataškana i skrivena nezadovoljstva. Prve dve dekade septembra su krizne i oduzeće vam dosta energije da ponovo regulišete odnose. Oko 16. septembra i pomračenja Meseca u Ribama i polju vaših prijateljstava, moguće je otkrivanje vaših tajni i razočarenje u prijatelja, što će vas ekstremno emotivno uzrmati. Vreme je da se otvoreno porazgovara sa parnerom, kako bi se dale nove smernice vašem zajedničkom životu. Partner je saglasan i spreman na kompromise i promene, što će se predstavljati vaš zajenički uspeh. U poslednjoj sedmici septembra, kada planeta Pluton, vladar vaših bračnih i partnerskih odnosa, krene direktno ponovo ćete se jedno drugom približiti. Dramatično!

Ako ste slobodni:

Izlskom planete Jupiter iz vašeg petog polja ljubavi i ljubavnih odnosa i retrogradnog kretanja vašeg vladara petog polja, planete Merkur, sve do 22. septembra, mnogi slobodni Bikovi će se primiriti i svoju emotivnu i erotsku energiju i strasne porive, prebaciti na polje rada, studija i učenja. Ovaj predah će vam dobro doći, jer ćete lično osnažiti, profesionalno napredovati i dati sebi vremena da se emotivna gužva i konfuzija oko vas rasčisti. U poslednjoj dekadii meseca, zapaziće vas jedan ugledni kolega ili koleginica rođen-a u znaku Vage, Bika, Strelca, Škorpije ili Raka. Upornim udvaranjem skrenuće vam pažnju na sebe i pred kraj meseca, nećete uspeti da odolite iskušenjima i prepustićete se nežnosti i strasti, jedne novo rođene ljubavi. Sjajno!

Zdravlje: Vaše opšte zdravstveno stanje tokom septembra će biti vrlo dobro. Ulaskom planete Jupiter u vaše polje zdravlja i svakodnevnice, bez obzira na manje emotivne poteškoće, zračićete vitalnošću i optimizmom. Kako planeta Jupiter ima tendenciju rasta i širenja, u narednih godinu dana, treba da obratite pažnju na ishranu i ograničite unos kalorične hrane i slatkiša, kako bi izbegli višak kilograma i gojaznost a zatim i eventualne poteškoće sa jetrom i žući.

BLIZANCI

Posao i finansije: Dragi Blizanci,

Dva pomračenja i mnoga druga kosmička događanja u septembru će neminovno imati uticaj na poslovanje i razvoj biznisa poslovnih Blizanaca. Posebno napregnut periodi je oko 1. septembra (solarna eklipsa) i 16. septembra ( lunarna eklipsa), kada je važno da budete oprezniji i da se pripremite na promene i obrte na robnom i finansijskom tržištu. Lunarna eklipsa, koja se uglavnom dešava na svakih šest meseci, za vas je značajna, jer ima uticaja na izmene u vašem drugom polju materijalnih dobara. Ovoga puta, uticaj pomračenje Meseca, jače će osetiti Blizanci rođeni od 1. do 11. juna i biće potrebno da se pripremite, pročešljate i ažurirate oblast vaših finansija. U isto vreme, vaša planeta Merkur se kreće retrogradno, te budite oprezni u komunikaciji i sa dokumntacijom, sve do 22. septembra. Takođe, moguće je da vam u ovom periodu, u nezgodan čas, otkažu prevozna sredstva, komjuteri i telefoni. Uz dosta napora tek u poslednjoj sedmici septembra, uspećete da potpisivanjem važnih ugovora, vašem biznisu date novu direkciju i da uspostavite finansijsku ravnotežu.

Septembar će biti vrlo dinamičan i za Blizance, koji su u radnom odnosu. Solarna eklipsa u vašoj četvrtoj kući pogodiće indirektno vaše polje karujere, tako da očekujte promene na poslu ili čak i u vašoj delatnosti. Lunarna eklipsa 16. septembra, koja se ovija u Ribama, direktno pogađa vaše polje karijere, što vama može doneti prekid dosadažnjeg posla ili vrlo nepovoljnu situaciju na poslu. Amiciozniji Blizanci će od tog trenutka početi da traže druga rešenja i nove mogućnosti za zaposlenje. Pozitivan ishod situacije možete da očekujete nakon 24. septembra, kada planeta vašeg polja rada Pluton, krene direktno. Ovo će ujedno i biti signal za mlade i sve nezaposlene Blizance da su se stvorili povoljni uslovi za zaposlenje.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Za razliku od poslovnih teškoća, bračni i partnerski odnosi su tokom septembra vrlo usklađeni i stabilni. Vaš partner je spreman da vam pruži zaštitu i prijateljsku ruku, svaki put kada se osetite iz poslovnih razloga isfrustrirano, konfuzno i nesigurno. Korisni saveti vašeg partnera i vaš osećaj sigurnosti pokraj njega, daće vam potrebnu snagu i volju da se hrabro nosite sa poteškoćama. Očekuju vas vrlo srećni zajednički trenutci.

S druge strane dva pomračenja, koja imaju uticaj na polje vašeg doma, najverovatnije će vas dodatno angažovati oko popravki i renoviranja. Mogući su veći izdatci. U ovom periodu, takođe, potrbno je da veću pažnju posvetite roditeljima i pomognete im u momentima njihovih poteškoća.

Ako ste slobodni:

Za slobodne Blizance, ulaskom planete Jupiter u znak Vage i vaše peto polje ljubavi, od 9. septembra stvoriće se povoljni uslovi, koji podržavaju ljubav, emocije i užitak. Pred vama je sjajnih godinu dana, kada ćete imati puno udvarača i vremena da pronađete pravog partnera za vas. Već ovog meseca preplavće vas sms porukice, ljubavni predlozi i ponude. U ovakvoj situaciji dobro ćete se snaći i zabaviti. Na jednoj proslavi, u poslednjoj sedmici septembra nećete ostati ravnodušni, prema jednoj privlačnoj Vagi, suptilnoj Devici, iskrenom Lavu ili šarmantnom Strelcu. Lako i brzo prepustićete se zanosu ljubavi i strsati i započeti romantičnu vezu. Opojno!

Zdravlje: Vaš organizam je osetljiviji do 24. septembra, sve dok planeta Pluton, vladar vašeg polja zdravlja ne promeni kretanje i time vas svojom energijom zaštiti, osnaži i regeneriše. Posebno su kritične prve dve dekade septembra, kada bi bilo dobro da osnažite imunitet prironim preparatima, kako bi predupredili eventualnu pojavu virusnih i bakterijskih infekcija.

Buran mesec septembar, prirediće vam i dosta stresnih situacija, te se se potrudite da gaeliminišete redovnom rekreacijom, masažom, dnevnim odmorom i konzumacijom magnezijuma i vitamina C, E i B grupe.

RAK

Posao i finansije: Dragi Rakovi,

Poslovni Rakovi lakše će i sa manje drame prebroditi promene izazvane pomračenjem Sunca i Meseca u septembru u poređenju sa martovskim pomračenjima. Sunčana eklipsa 1. septembra pogodiće polje vaših materijalnih dobara i zato u intervalu od sedam dana pre i posle pomračenja, kada je ovaj uticaj najsnažniji, odložite veće investicije i proverite finansijske tokove, troškove i prilive novca. Takođe je važno, da budete oprezni u saobraćaju, komunikaciji i sa dokumentacijom. Polovinom meseca, 16. septembra, kada se događa pomračenje Meseca, pokušajte da izbegnite pregovore i sastanke od značaja i povedite računa o zaštiti ličnog autoriteta i uticaja. Ostatak meseca proćiće manje stresno, ali uz dosta angažovanja oko stabilizacije fininasija. Oprezno!

Situacija u firmi je mnoge zaposlene Rakove poslednjih meseci prilično uznemiravala. Veća informisanost i raspitivanje u vezi novih poslovnih mogućnosti, doneće vam u poslednjoj dekadi septembra priliku da promenite posao. Dilema oko ponude i prelaska na novo radno mesto, može vas staviti u nezgodan položaj i najverovatnije je da ćete napraviti pauzu u radu od desetak dana u periodu dok je planeta Mars, vladar vaše karijere u solsticiju od 19 do 28 septembra. Najbolja odluka za vas je da odbijete ponudu, jer do god je planeta Uran u retrogradnom hodu u polju vaše karijere, najbolje je da sačekate svoju pravu priliku, koja će se desiti pred kraj godine.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Početak meseca može biti krizni za Rakove, koji su u braku i dugim vezama, jer uz pomračenje Sunca u Devici strvoren je negativan aspekt sa planetom Saturn, kaja je vladar vašeg polja partnerskih odnosa. Tamna strana vašeg odnosa će preovladati i vi ćete teškom mukom pokušavati da zaustavite kola, koja su krenula nizbrdo. Poljuljane sigurnosti polovinom septembra, kada je u senci Sunca, ugrožen vaš vladar Mesec, krajnje osetljivi i obuzeti emocijama tuge, povućićete se u svoju ljušturu i osamu. Na testu će biti čvrstina vašeg zajedničkog odnosa i samo oni parovi, koji su povezani dubokom ljubavlju i privrženočću za dom i decu, će opstati. Prelomno!

Ako ste slobodni:

Većina planeta je raspoređeno u vašoj donjoj hemisferi horoskopa, tako da su mnogi slobodni Rakovi u ovom periodu povučeni u svoje misli, dom i porodicu. Vladar vaših ljubavnih odnosa planeta Mars je u vašem polju posla i svakodnevnice, tako da vam se već duži period dopada kolega ili koleginica sa posla ili fakulteta, a moguće je da je to neko ko živi daleko od vas i sa kim svakodnevno provodite sate u razgovoru preko društvenih mreža, skajpa ili telefona. Privlači vas jedana, Vaga, Riba, Bik ili Škorpija. Nakon dugog perioda udvaranja, u poslednjoj par dana septembra, stvoriće se prilika da se sastanete i ostvarite bliži kontakt. Izvrsno!

Zdravlje: Tokom septemra vaše zdravstveno stanje je vrlo solidno. Ipak, stres i vaša emotivna preosetljivost, mogu uzdrmati vaše zdravlje i zato je potrebno da preventivnim merama predupredite infekcije, iscrpljenost i malaksalost organizma. Uzimajte dosta tečnosti, urdeno odlazite na spavanje i opredelite se za zdrav način ishrane.

Za starije generacije Rakova u septembru, preporučuje se redovna šetnja, bavljenje rekreativnim sportom i česti boravak i kontakt sa prirodom.

LAV

Posao i finansije:Dragi Lavovi,

Septembar je mesec pun kosmičkih događanja, koje će uticati na sve znake, te i na vas i vaše poslove. Posebno je delikatan sam početak meseca, usled uticaja pomračenja Sunca u vašoj drugoj kući finansija i znaku Device. Iznenadna promena opšte finansijske situacije, zahtevaće od vas veći oprez, pri manipulaciji novcem i pri odlukama oko investicija, u periodu oko 1. septembra. Kako Sunce ostaje u vašem drugom polju finansija do 22. septembra, a Jupiter je tu do 9. Septembra imaćete vremena da se pomoću reorganizacije finansijskog plana i prilagođavanjem na date uslove, brzo materijalno oporaviti i uzdignete. Ostatak septembra za vas će biti vrlo radan i kreativan tako da ćete mnoge započete projekte uspešno privesti kraju. U ovom periodu mogu se itaći privatni poslovi vezani za marketing, medije, dizajn, građevinarstvo i arhitekturu.

Na zaposlene Lavove kosmička događanja neće u tolikoj meri imati uticaj, jer većina predstavnika vašeg znaka je već prošlog meseca obezbedila sebi povoljne uslove i sigurno radno mesto. Ipak, sam početak meseca je krizan, zbog pomračenja i nezgodnih aspekta Sunca i planete Saturn, koji je vladar vašeg polja posla. U ovom periodu je moguće da će kasniti plata, tako da možete upasti u manje finansijske poteškoće i dugove. Promenom kretanja planete Pluton, od 24. septembra, koja boravi u vašem polju posla, opšta poslovna situacija će se normalizovati. Mnogi mladi nezaposleni Lavovi u poslednjoj sedmici septembra mogu da očekuju da će dobiti posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Lavovi koji su u braku ili dugim vezama, tokom septembra, treba da stvari preuzmu u svoje ruke i da se potrude da stabilizuju i harmonizuju odnose sa porodicom i partnerom. Do polovine meseca izvesni su veći izdatci za popravke i renoviranja stana ili kuće u kojoj živite i oko ovoga, finansija i potrošnje novca sa vašim partnerom mogu nastati nesuglasice i sukobi. Vaša brižljivost, postojanost, ljubav i učešće u svakodnevnici, postepeno će umiriti vašeg parnera i privoleti ga da vam se pridruži, emotivno približi i vrati u krevet. Uzburkano!

Ako ste slobodni:

Prvih desetak dana septembra mnogi slobodni predstavnici vašeg znaka će posvetiti sebi i prijateljima. U ovom periodu, biće potrebno da razrešite pojedine nesuglasice sa društvom, daljim rođakom ili prijateljem.

Situacija će se za vas promeniti od 10. septembra, ulaskom Jupitera, vaše planete ljubavi, u znak Vage. Maksimalno ćete se aktivirati, odlaziti na kraća putovanja, izlaziti na nova mesta i upoznavati intresantne ljude. Sasvim neočekivano, u jednoj spontanoj situaciji i razgovoru, zapašće vam za oko baš neko ko živi u vašoj neposrednoj blizini, a stigao je sa puta u vaš kraj. Flert, udvaranje, zanimljivi razgovori i prijatno utrošeno slobono vreme, pokrenuće vas emotivno i zbližiti vas sa jednim predstavnikom znaka Vage, Strelca, Blizanaca ili Ovna. Sjajno!

Zdravlje: Vaš organizam je sve do 24. septembra osetljiviji i zahteva veću pažnju i negu. Početkom meseca su naročito izloženi stresu i podložni bakterijskim i virusnim infekcijama stomaka ili urinarnog trakta radno aktivni predstavnici vašeg znaka. Da bi brže otklonili tegobe u mnogome vam mogu pomoći adekvatni čajevi i konzumiranje veće količine vode.

Takođe, da bi sprečili probleme i bolove kičme aktivirajte se laganom rekreacijom, kao što je vožnja bicikla, plivanje i brze šetnje.

DEVICA

Posao i finansije: Drage Device,

Želim vam Srećan rođendan i puno zdravlja, ljubavi i uspeha u nastupajućoj solarnoj godini!

Poslovne Device pred vama je izazovan početak solarne godine, gde ćete morati da se suočite sa mnogim preprekama, kako bi uspešno prebrodili krizan period i održali vaš biznis. Pod uticajem solarne eklipse u vašem znaku, poljuljaće se vaš poslovni autoritet, što će se prikazati kroz otvreno neprijateljstvo poslovnih partnera u periodu oko 16. septembra i lunarne eklipse. Uz dosta napora upornim i marljivim radom i uredno plaćenim obavezama prema državi, u drugoj polovini meseca, uspećete da amortizujete pokušaj manipulacije i javno neprijateljstvo pojedinih poslovnih grupa iz vaše branše. Od 22. septembra kada vaša lična planeta Merkur krene direktno i kada Sunce uđe u znak Vage i vašu drugu kuću materijalnih dobara, uspećete da uz brojne ustupke i promene, povratite ugled vašoj kompaniji i započećete ciklus finansijskog oporavka. Hrabro i borbeno!

Zaposlene predstavnike vašeg znaka, takođe mogu pogoditi nepovoljna planetarna događanja u prve dve dekade septembra. Teška radna atmosfera, zakomplikovani međuljudski odnosi, otvorena i tajna neprijateljstva, vam mogu zagorčavati svakodnevnicu i blokirati planirani uzlazni put u razvoju vaše karijere. Mnoge Device će početi da razmišljaju o otkazu i traženju drugog posla, ali za vas je korisnije, da prihvatite situaciju i sačekate kraj godine, kada planeta Uran, vladar vašeg posla, krene direktno i omogući vam veći izbor i lakši prelazak na drugi posao i novo radno mesto. Stresno!

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Tokom septembra doćiće i do promena i u vašem bračnom i partnerskom odnosu. Naćićete se na prekretnici, kada dugi razgovori i pokušaji da se privremeno stabiliziju odnosi, neće biti dovoljno snažan lek za ovu situaciju. Još jednom će vas prodrmati snažna emotivna kriza, sredinom meseca, u periodu lunarne eklipse, kada ćete shvatiti da vaš odnos zahteva korenite promene i da taj čin zahteva vreme i vaše veliko strpljenje. Pojedine, emotivno slabe veze, će se ovoga puta raspasti, a one stabilnije, krajem meseca će ući u dug proces oporavka.

Ako ste slobodni:

Mnoge slobodne Device u prve dve dekade septembra će biti preokupirane ličnim teškoćama i tražiće utehu u društvu ili savet i podršku najbližih prijatelja. Ovo nije period kada će vas privlačiti spoljni izazovi, provod, zabava i izlasci. U drugoj polovini septembra, tako skrhani, potražite bivšu ljubav i baciti joj se zagrljaj daleko od očiju sveta. Od 22. septembra, kada vaša lična planeta Merkur krene direktno, započeće proces emotivne i mentalne rehabilitacije u kome će vam biti potrebani mir i osama.

Zdravlje: Tokom septembra izbegavajte koliko god je moguće riskantne, stresne i frustrirajuće situacije, jer pod negativnim uticajem dva pomračenja i drugim planetarnim nepovoljnostima, više nego obično je potrebno da povedete računa o sebi i svom zdravlju. Od velike koristi u ovom periodu je za vas da se pridržavate zdravog načina života. Rekreacija, meditacija, masaža i ostale metode, puno vam mogu pomoći da se opustite i odagnate nervnu napetost i iscrpljenost i sprečite pojavu bolesti.

VAGA

Posao i finansije: Drage Vage,

Lunarna eklipsa pogađa vaše polje posla i poslovnih odnosa, tako da će to biti momenat da promenite saradnike i date novu direkciju vašem biznisu. Od 22. septembra kada Sunce uđe u vaš znak, planeta Pluton promeni kretanje i zatim Venera uđe u vašu drugu kuću, ostvarićete fantastične finansijske rezultate. Sjajno!

Mnoge zaposlene Vage su već duže vremena nezadovoljne svojom poslovnom situacijom i samim poslom, tako da će nakupljeno nezadovoljstvo kulminirati oko datuma pomračenja Meseca 16. septembara. Vrlo je verovatno da ćete se usuditi da date otkaz i potražićete novi kreativniji i bolje plaćen posao.

One Vage koje neće imati dovoljno hrabrosti za prekid posla, prihvatiće se svog hobija ili odgovarajućeg honorarnog posla i time će poboljšati svoju materijalnu situaciju. Nezaposlene Vage u poslednjoj dekadi septembra imaju priliku da nađu posao i zaposle se.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Sam početak meseca može biti krizan za bračneVage i one koje su u dugim i stabilnim vezama. Porodični problemi, takođe mogu da izađu u prvi plan, jer planeta Mars, vladar vaših partnerskih odnosa biće u kvadratu sa Suncem i Saturnom, što znači da će vas preokupirati zdravstvene poteškoće najstarijih članovi porodice.

Situacija će se stišati i određeno rasterećenje od briga osetiće se već u drugoj dekadi septembra, kada će se i vaš odnos sa partnerom postepeno stabilizivati i doneti vam brojne srećne zajedničke trenutke. U poslednjoj dekadi meseca, kada Sunce u vaš znak, obnovićete i poboljžati zajednički zabavno- društveni život.

Ako ste slobodni:

Vage koje su same, tokom septembra će biti vrlo društvene i rado će izlaziti, zabavljati se i posećivati zanimljiva kulturna događanja u svom mestu. Venera je u vašoj prvoj kući i vi ćete izgledati izuzetno privlačno, tako da vas u prvoj polovini meseca očekuju brojna udvaranja, flert i po koja avantura. Ulaskom planete Jupiter u vaš znak, mnoge Vage će poželeti da se dodatno obrazuju i krenuće na kurs jezika, računara, slikanja, plesa, meditacije ili joge. Na kursu, u obrazobnoj ustanovi, pred kraj meseca zaintresovaćete se za jedanog predstavnika znaka Strelaca, Lava, Bika ili Raka. Na prvi pogled ćete se zaljubiti i započeti vezu punu strasti i romantike. Zanosno!

Zdravlje: U prvih dvadeseta dana promenjivog ste zdravtvenog stanja usled negativnog uticaja pomračenja dva važna svetla, Sunca i Meseca. Očekujte manji pad energije početkom i sredinom meseca i moguće je da ćete sem malaksalosti i nesanice, biti osetljiviji na bakterijske i virusne infekcije. Mnoge Vage, u ovom periodu će se ozbiljno posvetiti duhovnosti i izučavanju alternativnih tehnika za opšti boljitak organizma. Meditacija, joga i aromaterapija su complemetarne tehnike, koje bi na vas u ovom periodu blagorodno delovale.

Ulaskom Sunca 22. septembra u vaš znak, obnoviće vam se vitalnost, energija i kondicija. Osećaćete se fantastično!

ŠKORPIJA

Posao i finansije: Drage Škorpije,

Septembr će biti značajan i uspešan mesec za poslovne Škorpije. Pod uticajem solarne eklipse 1. septembra, koja se odvija u vašoj jedanaestoj kući na testu će biti poslovna prijateljstva, udruženja, vaši računari i hi- tech oprema. Prilika je da izađete iz nekorisnih organizacija i priključite i povežete se moćnim biznismenima iz vaše branše, koji vam mogu pomoći da unapredite i razgranate vaš biznis. Ulaskom planete vaših finansija Jupiter, 9. septembra, u vaše dvanaesto polje, mnoge poslovne Škorpije će se uključiti u važne inostrane projekte, humanitarnog, ekološkog ili duhovnog karaktera. Tokom boravka planete Jupiter u vašoj dvanaestoj kući, dodatno će vam se izoštriti poslovna intuicija, tako da ćete za dugo moći da se oslonite na nju, a vaši poslovni potezi će postati krajnje precizni i profitabilni.

Za zaposlene Škorpije meseć će započeti stresno, jer promene, koje se dešavaju u okviru firme u kojoj radite, su van vaše kontrole i mogu ugroziti vašu dosadašnju poziciju i uslove rada. Moguće je da ćete da pređete na novo radno mesto za koje će vam biti potrebna dodatna obuka, obrazovanje ili promenu mesta boravka kao i česta putovanja. Konačno, nova poslovna situacija će se pokazati kao vrlo korisna, jer će vas dodatno poslovno izgraditi i doneti veću mesečnu zaradu.

Pod uticajem lunarne eklipse 16. septembra, mnogi studenti će se odlučiti da promeniti smer na fakultetu ili fakultet, čime će dati svom profesionalnom opredeljenju drugi pravac.

Ljubav:Ako ste u vezi:

U prvoj polovini septembra Škorpije, koje su u braku ili dugogodišnjoj vezi, mogu da očekuju skladane odnose sa partnerom. Međutim, vaša harmonija se može lako narušiti pod dejstvom lunarne eklipse 16. septembra, koja će pogoditi vašu petu kući ljubavi i dece. Neslaganja mogu da iskrsnu oko dece i njihovog vaspitanja, ali je najverovatnije da će se zbog otkrivanja jedne vaše tajne, u vaša srca uvući sumnja i ljubomora. Rasprave, ubeđivanja i svađe, vas u narednom periodu mogu udaljiti jedno od drugog. Vi ćete se povređeni povući u svoj svet i tamo tražiti rešenja da izađete iz ove situacije. Dramatično!

Ako ste slobodni:

Solarna eklipsa će uzdrmati početak septembra Škorpijama, koje su same i izazvati privremeno povlačenje iz stalnog društva, zbog sukoba i razočarenju u jednog dugogodišnjeg prijatelja. Vrlo brzo, vaša osećanja mogu biti povređena pomračenjem Meseca 16. septembra u Ribama i vašoj petoj kući ljubavi, kada je najverovatnije da ćete prekunuti nedavno započetu ljubavnu vezu. Unutarnja snažna emotivna previranja povućiće vas u osamu i duboka razmišljanja. Mnoge Škorpije će se u ovom periodu posvetiti ličnom duhovnom razvoju i odlučiti da se priključe crkvi, grupi za meditaciju i jogu ili drugim udruženjima, koje se bave filozofijom života i alternativnim tehnikama iscelenja duše i tela. S kraja meseca, na jednom predavanju ili skupu, srešćete srodnu dušu, koju ćete prepoznati u predstavniku znaka Riba, Raka, Škorpije ili Vage. Dovoljno da se prepustite i osmelite da uđete u vezu, koju ćete ljubomorno želeti da sakrijete od očiju javnosti. Vrlo emotivno!

Zdravlje: Buran septembar pun previranja, stresa i osećanja, poremetiće vašu mentalnu, emotivnu i telesnu ravnotežu. Nesanica, glavobolja, košmarni snovi, su pojedini simptomi, koji mogu mućiti mlade Škorpije tokom ovog meseca. Prepuštanje višim sferama, duhovnosti, meditaciji i jogi, predstavlja najbolji lek za vas u ovom periodu.

Početkom meseca, starijim predtavnima Škorpija, mogu se javiti hronične togobe i za preporuku je da u toj situaciji posetite svog lekara.


STRELAC

Posao i finansije: Dragi Strelčevi,

Prirodna pojava pomračenja Sunca 1. septembra će privremeno zatamneti vaše polje karijere što će izazvati stagnaciju u razvoju vašeg biznisa. Najverovatnije je da ćete biti zatečeni i nespremni za ozbiljne promene, ali uz podršku poslovnih prijatelja i saradnika, ućićete u postepeni proces izmene dosadašnjeg načina poslovanja. U ovom periodu, od značaja je da se priključite uticajnoj organizovanoj poslovnoj grupi i ostvarite čvrstu saradnju. Vaša planeta Jupiter od 9. septembra boravi narednih godinu dana u vašem jedanaestom polju i podržava prijateljtava i ostvarenju vaših ciljeva. Od 22. septembra, kada planeta vaše karijere Merkur, krene direktnim hodom, sklopićete korisne ugovore, koji će vam pomoći da nastaviti da gradite i širite vaš biznis. Očekujte finansijski uspeh i odličnu zarada u poslednjoj sedmici meseca.

Septembar će za zaposlene Strelčeve početi dinamičano, jer ćete naslutiti da se spremaju promene u firmi u kojoj radite. Neizvesnost oko promene direkcije vaše karijere i neizvesnost oko vaše pozicije ili čak radnog mesta, će trajati sve do 22. septembra, do momenta dok planeta Merkur, vladar vaše karijere ne krene direktno. Da li ćete se odlučiti da promenite kompaniju za koju radite u mnogome zavisi od toga, koliko ste zadovoljni trenutnim trtmanom na poslu. Većina mlađih Strelčeva će pod uticajem planetaVenere i Jupitera odabrati novu firmu u kojoj mogu da se više kreativno iskažu i ostvare veću zaradu. Nezaposleni Strelčevi u drugoj polovini septembra imaju šanse da dobiju posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Tokom septembra, Strelčevi će se teže snalaziti u bračnim i partnerskim odnosima, jer uspešna komunikacija može da zataji. Naime, sve do 22. septembra planeta vaših partnerskih odnosa Merkur, je u retrogradnom hodu i stvara vam smetnje, pa su sa partnerom učestali nesporazumi, pobrkani dogovori i dominira uzajamna loša organizacija. U nastavku meseca, oko lunarne eklipse 16. septembra, mogući su manji porodični problemi sa jednim od roditelja, što će vas zabrinuti i dodatno angažovati. Srećom, u poslednjoj sedmici septembra, stišaće se bure i nastupiće smiraj u kome ćete vaš partner i vi, ponovo naći jedno drugo i pokrenuti ljubavne osećaje, koji su vam oboma preko potrebni.

Ako ste slobodni:

Tokom septembra, slobodnim Strelčevima će biti najvažnije društvo i puno svog slobodnog vremena će provoditi sa prijateljima u ćaskanju i provodu. Planeta ljubavi, Venera je u vašoj  jedanajstoj kući prijatelja, a ulaskom i vaše lične planete Jupiter, u znak Vage, postaćete vrlo popularni u društvu i privlačni za suprotan pol. Iz prijateljstva mnogi Strelčevi će spontano preći u bliski odnos, sa jednim predstavnikom prefinjenih Vaga, duhovitih Ovnova, romantičnih Riba ili šarmantnih Lavova. Opijeni lakoćom odnosa, srećni i zaljubljeni poželećete da ova ljubav što duže potraje!

Zdravlje: Težak mesec septembar će većina Strelčeva proći bez većih posledica na zdravlje. Za vas je najbolje da stresne situacije prevaziđete i amortizujete urednim snom i odmorom. Takođe, vaš organizam bi se osvežio, češćim odlaskom na relaks masažu, refleksologiju, a prijala bi vam i aromaterapija i nedeljni boravk u spa. centru. Potrudite se da kad god je moguće ovo zadovoljstvo sebi priuštite.

JARAC

Finansije: Dragi Jarčevi,

Stresni dani u septembru ne mogu da zaobiđu ni vaš znak, zato se pripremite na promene i poslovnu bitku da bi održali biznis na željenom nivou. Pomračenje Sunca 1. septembra obuhvata vaše deveto polje, dalekih putovanja i životne filozofije, ali u ovom nebeskom događaju učestvuje i vaša lična planeta Saturn, što će se odraziti na promenu vašeg ličnog stava u vezi vašeg posla i načina poslovanja. Početkom meseca bi bilo poželjno da izbegnete dalja putovanja i da sve snage koncentrišete na pokretanje vašeg biznisa, koji je u zastoju. Merkur planeta vašeg posla kreće se retrogradno sve do 22. septembra, pa su moguće smetnje u komunikaciji i problemi sa administracijom i u transportu i trgovini. Iskoristite ovaj napet period da rekonstrujišete vašu strategiju, poslovne ciljeve i način poslovanja, kako bi brže izašli iz krize i obezbedili normalan tok vašeg biznisa. Vaša opšta poslovna situacija će se popraviti u poslednjoj dekadi meseca. Burno!

Napetost i stres nažalost neće zaobiči ni zaposlene Jarčeve. Turbilentne promene početkom meseca, mogu ugroziti vašu karijeru i zato gledajte da se kao mačka dočekate meko na svoje noge i prilagoite novonastaloj situaciji. Oko polovine meseca u vreme lunarne eklipse, budite posebno oprezni u saobraćaju, komunokacoji i sa važnim dokumentima. Od 22. septembra vaše radno mesto će biti definisano, a vi ćete obnovljenih snaga i sa novom energijom pristupiti poslu.

Studenti takođe prolaze kroz težak period i moguć je ispitni fijasko i promena ili napuštanje fakulteta.

Ljubav: 

Ako ste u vezi:

Jarčevi koji su u braku i dugoj vezi uložiće dosta truda da održe dobre odnose sa partnerom i širom familijom. Lunarna eklipsa se sredinom meseca događa u vašem trećem polju, tako da su mogući problemi u odnosima sa sestrana, braćom ili komšijama. Očekuje vas dosta izdataka ovog meseca, a najviše će vas koštati iznenadne popravke ili renoviranja vašeg doma u kome živite. U ovom periodu obratite pažnju i na nasjtarije članove porodice i roditelje jer im je potrebna vaša pomoć i podrška.

Ako ste slobodni:

Više sreće i lepih ljubavnih trenutaka će imati Jarčevi koji su sami i traže partnera. Sve do 25. septembra imate podršku planete ljubavi Venere, koja pozitivno deluje iz svog središta na vaše ljubavno polje. Kako je u ovom periodu vaša pažnja usmerena na poslove i karijeru i često se krećete u poslovnom svetu, ovde su i velike šanse da zadobijete simpatije jednog predstavnika znaka Vage, Bika, Lava ili Raka. Zajednički odlazak na kafu i ručkove, učiniće da se sbližite i nakon kraćeg udvaranja sms porukicama i jednog večernjeg izlaska, naćićete se u toplom zagrljaju vašeg kolege ili koleginice. Ustanovićete da imate mnogo toga zajedničkog i poželeti da ova idila nikada ne prestane. Savršeno!

Zdravlje: U septembru bićete osetljivijeg zdravlja i naročito radno sposobni predstavnici vašeg znaka treba da o sebi više povedu računa.

Do 22. septembra, moguće su plućne infekcije, nazeb, povrede ruku ili ramena, posebno oko kritičnih datuma 1, 2 i 16 septembra.

Pojačana nervoza usled stresnog perioda, može vam izazvati nesanicu, anksioznost i osećaj iscrpljenosti. Više se odmarajte i uzimajte veće kolićine vitamina C, kako bi pojačali otpornost svog organizma.

VODOLIJA

Posao i finansije:Drage Vodolije,

Prve dve dekade septembra su krizne za većinu Vodolija, koje su u privtnom biznisu. Pomračenje Sunca, koje je pogodilo sve znake na ovaj ili onaj način, za vas će se manifestovati u vašoj osmoj kući tuđeg kapitala i transformacija. Početkom meseca može vas pogoditi situacija sa poslovnim partnerom ili vam banka neće odobriti sredstva, za koja ste konkurisali. Proverite takođe da li ste izmirili sva dugovanja prema državi. Situacija će se zakomplikovati oko 16. septembra, pod dejstvom lunarne eklipse, koja će pogoditi vaše drugo polje finansija. Veći materijani gubitak će vas podstaći da započnete korenitu reorganizaciju poslovanja i finansija, kako bi se izvukli iz krize i povratili stari sjaj vašem biznisu. Kontakti sa inostranstvom i sklapanje važnih ugovora sa inostranim kompanijama, bi u ovom momentu bili najbolje rešenje.

Veći deo septembra je vrlo složena situacija i za Vodolije, koje su u radnom odnosu. Reorganizacija i napeta atmosfera u firmi će trajati sve do poslednje sedmice u mesecu. U ovom periodu moguće su promene posla i pozicije, kao i vašeg odnosa prema poslu. Polovinom meseca, mnoge Vodolije će početi da tražite novi ili dopunski posao kako bi se isčupale iz finansijske krize. U ovome će biti uspešni profesori fakulteta, medijske ličnosti, psiholozi i zaposleni u školama jezika.

Ulaskom planete Jupiter 9. septembra u znak Vage i vašu devetu kuću i njegovo dugo prisustvo, opredeliće brojne mlade Vodolije da potraže posao u inostranstvu. Od 9. septembra studenti će uspešno završiti većinu svojih obaveza.

Ljubav: Ako ste u vezi:

Početkom meseca vaše sedmo polje braka i partnerskih odnosa je indirektno pogođeno pomračenjem Sunca, što će doneti značajnu promenu u vašim dosadašnjem odnosu sa partnerom. Pokušajte da budete tolerantniji prema partneru i da mu sa više razumevanja pomognete da izađe iz lične krize. U ovom periodu mogući su i finansijski problemi, jer se zajednički kućni budžet nakon godišnjeg odmora istopio. Situacija ipak nije toliko dramatična, da ne možete da je uz strpljenje i malo napora prebrodite. Vaš uzajamni odnos, kao i vaš životni stav zahteva transformaciju!

Ako ste slobodni:

Tokom septemra, slobodne Vodolije uglavnom će provodiće prijatne trenutke sa prijateljima i u društvu. Vaš ljubavni život će biti oskudan sve do 22. septembra, dok planeta vaših ljubavnih odnosa Merkur, ne krene direktno. Venera u Vagi je snažna i kod svakog izaziva pojačanu potrebu za ljubavi i partnerom, a kako se planeta ljubavi nalazi u vašem devetom polju, prednost će imati mlade Vodolije, studenti i one Vodolije, koje su doputovale iz inostransta da posete familiju, prijatelje i rođake. Privući će vas lepota jedne Vage, šarm jednog Strelca, tajnovitost jedne Škorpije ili humor i optimizam jednog Ovna. U poslednjoj sedmici septembra prepustićete se čarima jedne nove tek započete veze. Divno!

Zdravlje: Tokom septembra Vodolije će biti promenjivog raspoloženja i zdravstvenog stanja. Početak meseca može biti vrlo kritičan, naročito za starije predstavnike vašeg znaka, jer se mogu se javiti ozbiljniji problemi sa krvotokom, cirkulacijom i srcem.

U ovom periodu mlađe generacije Vodolije, usled stresnih životnih situacija, mogu imati pojačanu nervozu i stomačne tegobe. Za preporuku je opšta kontrola zdravlja.

RIBE

Posao i finansije: Drage Ribe,

Pomračenje Sunca 1. septembra pogodiće vaše polje poslovnih partnerskih odnosa, što će trajno uticati na promenu uzajamnog odnosa i privremeno zakočiti tokove vašeg novca i biznisa. U prvoj dekadi septemra, mnoge poslovne Ribe će se zbog nedostatka materijalnih sredstava odlučiti, da pozajme novac od banke. Puno nervoze i stresa oko finansija, kulminiraće i isprovocirati vašu ličnu krizu u periodu pomračenja Meseca 16. septembra, koje se odvija u vašem znaku. Novonastala situacija će zahtevati od vas potpunu reorganizaciju preduzeća i finansija, što će biti ogroman i dugotrajan poduhvat i za koji ćete se odlučiti da ga sprovedete u etapama. Ulaskom 9. septembra, vaše planete Jupiter u osmo polje tuđeg novca, taksi i poreza, banka će vam odobriti kredit i vi ćete se rešiti dugova i započeti novu fazu izgradnje i revitalizacije vašeg biznisa.

Zaposlene Ribe u ovom kriznom periodu uspeće da se zadrže na svojim pozicijama. Ipak, na poslu može biti dostra drame i nesloge sa nadređenima i autoritetima. Budite krajnje oprezni u komunikaciji, sa važnom dokumentacijom i podatcima u komjuteru. Pomračenje Meseca 16. septembra vas može lično pogoditi i zato je za vas najbolje, da se u ovom periodu isključite iz poslovnih obaveza i odete na kraći odmor. Povratkom na radno mesto, bure će se stišati, a vi ćete obnovljene energije nastaviti da savesno obavljate vaš posao.

Ljubav:

Ako ste u vezi:

Dramatičan početak meseca izazvan pomračenjem Sunca u vašem polju braka i partnerskih odnosa, snažno može potresti vašu vezu i dovesti u pitanje njen opstanak. Prva polovina septembra će biti vrlo teška za vas, jer ćete  zategnutu situaciju izuzetno lično i emotivno prihvatiti. Nakon eskalacije suza i osećanja, na dan pomračenja Meseca, 16. Septembra, stvari će obrnuti i krenuti na bolje. Uz dosta razgovora pronaćićete kompromisna rešenja, a uzajamno razumevanje osvežiće vaše emocije i strast prema partneru.

Ako ste slobodni:

Ulaskom vaše planete Jupiter u znak Vage 9. septembra i vaše osmo polje, slobodne Ribe će se aktivirati i postati otvorenije za sklapanje kontakata. U potrazi za pravom ljubavi i pojačanog libida, lako ćete se upuštati u seksualne avanture. U drugoj polovini septembra, privućićete pažnju jednog usamljenog Raka, Jarca, Bika ili Škorpije. Zaustavičete se ovde i početi da uživate u upornom udvaranju i pažnji drage osobe. Nakon izvesnog vremena dopustićete da vas preplave emocije prepusti se nežnosti i čarima ljubavi. Romantično!

Zdravlje: U prvoj polovini septembra vaša zdravlje zahteva ozbiljniji tretman i veću pažnju. Poboljšajte vašu zdravstvenu situaciju zravom ishranom, urednim snom, svakodnevnom rekreacijom i nedeljnim odlaskom na masažu.

Ovaj period teže će podneti starije generacije Riba, koje mogu osetiti srčane smetnje i zato je neophodno da se obrate svom lekaru. Prolazne teškoće mogu nastati i u lumbalnom delu kičme i sa stopalima, te je važno da se za pomoć obratite oftalmologu, fizioterapeutu i refleksologu.

x

Takođe pogledajte ...

Mesečni horoskop za avgust 2017. godine

Ovan Ljubav Polje doma i porodice podržano je tranzitom Venere tokom većeg ...